Home ISTRA Gospodarstvo Istre I Park skulptura obilježava Svjetski dan turizma

I Park skulptura obilježava Svjetski dan turizma

U dogovoru s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije ponuda u Parku skulptura Dubrova povodom Svjetskog dana turizma prebacuje se na 3. listopada 2020. zbog najavljenog pogoršanja vremena tijekom ovog vikenda.

Do sada organizirane edukativne šetnje kroz Park skulptura Dubrova, pokazale su se uspješne i vrlo dobro posjećene pa Udruga Mediteranski kiparski simpozij, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja i Turističke zajednice Labin Rabac prvi vikend u listopadu organizira još jednu u nizu. U sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma u organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije, posjetiteljima se nudi besplatno sudjelovanje u edukativnoj šetnji, uz promatranje uživo stvaranja nove skulpture akademskog kipara Denisa Kraškovića, koji sudjeluje na 42. Mediteranskom kiparskom simpoziju. Posjetitelji će na ovaj način doživjeti tijek stvaranja skulpture te imati mogućnost upoznati autora, što je interesantno i za zaljubljenike u umjetnost, ali i za laike.

Park skulptura Dubrova prostire se na preko 33 ha površine, a nalazi se uz glavnu cestu Pula – Rijeka pokraj stancije Dubrova unutar koje se nalazi barokna palača Franković-Lazzarini.

U Parku se nalazi 66 kamenih skulptura, 16 dionica Bijele ceste te dva autorska djela Amfiteatar Dolac i informativni centar. Jedan od najljepših hrvatskih parkova skulptura, idealno je mjesto za uživanje u harmoniji umjetnosti i prirode, djelomično je okruženo suhozidom, s prirodnim udolinama te bogatom i raznolikom karakterističnom mediteranskom florom.

Edukativna šetnja Parkom skulptura će se održati u subotu, 3. listopada 2020., s početkom u 17:00 sati. Mjesto susreta je kraj „ZELENE KOCKE” na Dubrovi, budućem informativnom centru. Šetnja i posjet kiparu Denisu Kraškoviću, koji izrađuje monumentalnog puža, trajat će maksimalno 2 sata.

Stručno vođenje kroz park održat će članica udruge MKS, turistička vodičkinja i povjesničarka umjetnosti, Vedrana Juričić. Kroz šetnju Parkom skulptura, Vedrana interpretira priču o njegovom nastanku, upoznaje posjetitelje sa životima autora i predstavlja skulpture na način prilagođen svim uzrastima.

Sudjelovanje je besplatno, a prijave su obavezne radi bolje organizacije te se zaprimaju do petka 2. listopada 2020. do 15.00 sati na:

e-mail:mediteranskikiparskisimpozij@gmail.com
mobitel:092/2989595.

Mole se sudionici šetnje da poštuju epidemiološke mjere na snazi te da zbog provjere prisutnosti dođu 15 minuta ranije na lokaciju.