Home ISTRA Politika IDS: Ukidanje policijskih postaja udar je na kvalitetu života i sigurnost državne...

IDS: Ukidanje policijskih postaja udar je na kvalitetu života i sigurnost državne granice

IDS se oštro protivi najavi Ministarstva unutarnjih poslova RH o ukidanju policijskih postaja u Buzetu i Bujama, koje bi u tom slučaju postale tek ispostave pod nadležnošću policijskih postaja susjednih gradova, Pazina i Umaga.

Pod navodnom racionalizacijom državnog aparata, građanima se pokušava podvaliti odluka koja će u konačnici srozati standarde građana onih gradova i općina na koje se ta odluka odnosi. Svi u Istri znaju što je donijela navodna „racionalizacija“ elektrodistribucijskih tvrtki, zavoda za mirovinsko, za zdravstveno, dijela policije i sudstva, koje su se iz Istre preselile u Rijeku. Građani Istre sada danima čekaju na uslugu koju su prije navodne racionalizacije dobivali u puno kraćem vremenu.

Rezultat je uvijek isti: pogoršava se kvaliteta usluga, a troškovi države se ne smanjuju. Istarski gradovi, poput Buzeta i Buja, trude se s vrlo ograničenim sredstvima, koja se od reforme do reforme smanjuju, graditi perspektivne sredine, nuditi što više usluga svojim sugrađanima i stvoriti sigurno okruženje. Taj će standard jednom svojom odlukom država dovesti u pitanje.

Na kraju, naglašavamo kako policijske postaje Buzet i Buje pokrivaju cijelu kopnenu državnu granicu Istarske županije. U ključnim trenucima kada članice Europske unije pojačavaju nadzor nad svojim granicama, u Hrvatskoj se donosi odluka kojom se dovodi u pitanje sigurnost ne samo navedenih jedinica lokalne samouprave, već čitave Istarske županije, a time i Hrvatske!