Home SPORT Boćanje MNOŠTVO PROMJENA | S pripremama za novu sezonu krenule labinske prvakinje

MNOŠTVO PROMJENA | S pripremama za novu sezonu krenule labinske prvakinje

Boćarice Labina, aktualne državne prvakinje započele su sa pripremama i treninzima za početak predstojećeg ligaškog natjecanja u Hrvatskoj ženskoj ligi koja starta 18. listopada.

Na prvom okupljanju odazvalo se deset igračica, a treneru Grižančiću je ove godine na raspolaganju 12 igračica: Nives Jelovica, Ria Vojković, Snježana Klanjac, Anika Ujčić, Vesna Tončinić, Karman Benazić, Romana Cvečić, Sandra Novaković, Lana Stepančić, Nataly Krajcar, Zvjezdana Vratonja i Diana Baran.

Klub su napustile dosadašnja kapetanica ekipe Tanja Grubiša i mlada Josipa Lanča koje će ove godine nastupati za BK Komižu. Za novu kapetanicu ekipe odabrana je iskusna Vesna Tončinić. Važno je za istaknuti neke novitete u ligi u odnosu na proteklo prvenstvo, a to su da u natjecanju sudjeluje jedna ekipa više (BK Kastav) tako da liga sada broji sedam ekipa te da nema finalnog turnira (završnice)  nego se igra klasično doigravanje za prve četiri ekipe (polufinale i finale) sa uzvratnim utakmicama.

Isto tako, vraćena je disciplina trojki, a i jedna igračica može odigrati maksimalno 3 discipline. Prvenstvo se tako produžuje na 12 kola, a sa doigravanjem se može desiti da  ekipe koje budu u finalu odigraju još četiri pa čak i šest utakmica .Kako će se to odraziti na fnancijsku situaciju u klubovima koji su ionako pogođeni sa smanjivanjem budgeta zbog korona krize, tek ćemo vidjeti.