Home SPORT Nogomet NOGOMETNI VIKEND | Porazi županijskih prvoligaša, Iskra i Plomin do slavlja

NOGOMETNI VIKEND | Porazi županijskih prvoligaša, Iskra i Plomin do slavlja

Ponovno slabašan vikend labinskih nogometnih klubova. U Prvoj ŽNL su Potpićan, Jedinstvo Omladinac i Rabac su poraženi pritom primivši čak 11 pogodaka. U Drugoj ŽNL pobjede Iskre i Plomina dok su Snašićani remizirali.

U Rapcu je u prvom nedjeljnom susretu Prve ŽNL bilo itekako zanimljivo. Sedamdesetak minuta gosti su imali više od igre, ali nisu uspijevali stvoriti pravu prigodu pred golom domaćina, a Rapčani nošeni atmosferom s tribina pametno su se branili.

U 78. minuti sudac Dizdarević sudi jedanaesterac za Banjole, ali udarac Simeunovića brani Valner Radočaj. Kada je tri minute kasnije Dizdarević ponovno pokazao na „bijelu točku“, bilo je jasno da je samo pitanje tko će prvi „eksplodirati“. To je bio trener domaćina koji je zaradio isključenje, a po izlasku s terena „pocrvenio“ je i Vedran Vlačić.

Ognjenović je realizirao taj drugi jedanaesterac, a Jelenić je poentirao u 88. za 0:2. Rapčani su u zapisnik unijeli primjedbu na suđenje suca Dizdarevića, ali i njegovih pomoćnika.


PRVA ŽNL

RABAC – Mestalla – PRVA ŽNL – 4. KOLO
SUDAC: Amel Dizdarević (Radmani) POMOĆNI SUCI: Marijan Krčalić (Radmani) i Perica Nikolić (Poreč)

RABAC – BANJOLE 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Ognjenović 80′-11m, 0:2 Jelenić 88′

Žuti kartoni: Okanović, Baćac, Jurkić, Perak, Vlačić (Rabac) Simeunović, Kamber, Ognjenović (Banjole)

RABAC: Radočaj V., Okanović, Uhač, Ibraimoski A., Božičević, Batelić (56. Vlačić), Perak (81. Dobrić), Lazarić (60. Stepčić), Baćac (89. Belušić), Jurkić, Malić
Trener: Vedran Kovačević

BANJOLE: Sabatti, Kamber (90. Luchesi), Ćosić, Golubić, Salihović, Matejčić, Klančar (62. Ognjenović), Jelenić, Šimičević, Božičević, Simeunović (90. Boškin)
Trener: Dragan Tomić


VRSAR – Mjesno igralište – PRVA ŽNL – 4. KOLO
SUDAC: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo) POMOĆNI SUCI: Marin Živolić i Marijan Pavlović (oba Rovinj)

VRSAR – POTPIĆAN 5:0 (4:0)

Strijelci: 1:0 Pršurić An. 7′, 2:0 Pršurić An. 27′, 3:0 Bošnjak 29′-11m, 4:0 Pršurić An. 31′, 5:0 Buković 81′

VRSAR: Mihalic (56. Filipović), Dekleva D. (46. Marunica), Bonaca (56. Buković), Dekleva F., Zdrilić (75. Krajinović), Poljaković A. (46. Koraca), Bošnjak (56. Četković), Matošević, Fonović, Todorov, Pršurić An.
Trener: Gverino Zović

POTPIĆAN: Aničić, Licul (44. Paliska), Putinja, Braušić (46. Marčac), Funčić, Fejzić Al., Pincin (85. Baf), Milanović (30. Juran V.), Težak (38. Gržanić), Pamić R., Lazarić
Trener: Goran Terković


Štinjan – Fortin – I ŽNL – 4. KOLO
SUDAC: Boris Vitasović (Filipana) POMOĆNI SUCI: Saša Mikša (Poreč) i Dušan Baf (Fažana) DELEGAT: Marijan Kos (Labin)

ISTRA PULA – JEDINSTVO OMLADINAC 4:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 M. Dubravac 27′, 2:0 Vuković 82′-11m, 3:0 Vuković 90’+1, 4:0 Ilinčić 90’+3

Žuti kartoni: Džanić, Vuković (Istra Pula) Alić, Imširević (Jedinstvo Omladinac)

Crveni karton: Imširević 81′ (Sprečavanje pogotka rukom)

ISTRA PULA: Čajo, Džanić (od 83. Vranaričić), Stankeric (od 77. Kinkela), Žilo, M. Dubravac, Kalčić, Ivešić, Rakazović (od 58. Ilinčić), N. Dubravac (od 73. Kristaj), Vuković, Ban (od 73. Živadinović)
Trener: Stevo Dabić

JEDINSTVO OMLADINAC: Franković, Knapić (od 87. Mahmutović), Načinović (od 46. Puškarić), Gobo, Kozić, Miskić, Bojkić, Didić, Alić, Pajković, Imširević
Trener: Dino Černjul


DRUGA ŽNL

Iskra je u Momjanu bez većih problema upisala trobod. Trostruki strijelac bio je Tibor Zakomac, a po jedan su još dodali Mirsad Bojkić i Adnan Subašić. Na Grabrima u Muntiću golijada uz slavlje Višnjanaca.

Polet iz Snašića dvaput je poveo, golovima Nina Lazarića i Tonija Belušića, ali su Arne Peruški preko Josipa i Ivana Peruška došli do 2:2. Domaćin je posljednje 23 minute igrao bez isključenog Erika Černjula, a u 58. nisu ni iskoristili kazneni udarac.

Golijada u Plominu. Gosti su poveli golom Daniela Ćosića u 19. minuti iz penala, a onda preokret Plominu donose Nino Fabeta, također s „kreča“ i Slađan Simić. Ćosić vraća egal gostima, a pobjedu Plominjanima pogađa Simić svojim drugim pogotkom.

TREĆA ŽNL

Raša 1938 pobijedila je u općinskom derbiju u Viškovićima. Viktor Bakija i Ivan Dušić zabili su za domaće, a za goste raspoložen je bio trostruki strijelac Elvedin Mulavdić dok je Haris i Amar Pozderović nadodali još po dva.