Home LABIN Održan sastanak s MO Labin Gornji

Održan sastanak s MO Labin Gornji

Ovoga su tjedna nastavljeni sastanci s Mjesnim odborima, odnosno konzultacije oko sastavljanja Proračuna za iduću godinu, te je sastanak održan s članovima MO Labin Gornji.

Na sastanku su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković, pročelnica upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić,  Danijel Žužić, viši savjetnik za komunalnu infrastrukturu, Dalibor Zupičić direktor trgovačkog društva Labin 2000 te Kristina Sinčić Smoković, viša savjetnica za pravne poslove u ime Grada Labina s predstavnicima novoizabranog Mjesnog odbora.

Mjesnom odboru predstavljeni su dosad odrađeni, ali i planirani projekti za iduće razdoblje. Razgovaralo se o problematici prometa u Starom gradu, odnosno prometa u mirovanju, sanaciji igrališta u Pineti ali i projektu odvodnje te infrastrukturi starogradske jezgre. 

Za projekt rekonstrukcije infrastrukture starogradske jezgre dobivena je lokacijska dozvola te se planira fazna realizacija. Završen je i idejni projekt zapadne obilaznice Grada Labina koji jednim dijelom prolazi kroz područje ovog mjesnog odbora.

Bilo je govora i o komunalnim zahtjevima pristiglim putem Mjesnog obora ili aplikacije gradsko oko, poput postave klupica na Đilu, sanacije određenih prilaza i slično. Istaknuto je i kako je realizirana prva faza pripreme za postavu javne rasvjete u Gondolićima, a za sljedeću godinu planira se i postava javne rasvjete u naselju Presika, točnije na odvojku prema Mondcomercu za što je priprema odrađena. 

Naglašeno je i kako se dio polupodzemnih kontejnera već ugradio, a u planu je i sanacija bankina prema Prtlogu. Za zgradu umjetničke škole odnosno kina, dobivena je građevinska dozvola te se planira prijava na najavljeni natječaj za energetsku obnovu javnih zgrada.