Home OBRAZOVANJE Srednja škola Mate Blažine objavila pravila za početak škole

Srednja škola Mate Blažine objavila pravila za početak škole

„Na početku smo nove školske godine 2020./2021. polazak u školu, susret  sa svojim nastavnicima, kolegama i kolegicama iz razreda je sigurno dugo iščekivan trenutak koji u uvjetima pandemije COVID 19 iziskuje od svakog od nas veliku odgovornost“, poručuje Čedomir Ružić, ravnatelj SŠ Mate Blažina.

Srednja škola Mate Blažine Labin pripremila je  uvjete za boravak učenika, nastavnika i ostalih djelatnika uvažavajući donesene  preporuka od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  i Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi se prilagodili epidemiološkim uvjetima te time  štitili zdravlje učenika, vlastito zdravlje, a neizravno zdravlje obitelji i građana Grada Labina (i Republike Hrvatske.

Razrađeni su protokoli i konkretne mjere vezane za postupanje i prilagodbu rada u školi u novim epidemiološkim uvjetima kojih se moraju pridržavati učenici, nastavnici i roditelji te ostali djelatnici škole. . Učenici i djelatnici imaju obvezu nositi zaštitne maske za lice pri ulasku i tijekom boravka u Školi, kako je preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Naša škola će raditi po propisanom modelu A uz određene iznimke u kojima će se koristiti kombinacija sa nastavom na daljinu. Zaštitne maske za lice (za učenike) bit će osigurane od strane Istarske županije (osnivač Škole) tijekom idućeg tjedna. Do tada učenici koriste svoje zaštitne maske. Prvi dan nastave započinje u ponedjeljak 7. rujna 2020“, stoji na službenim stranicama gdje možete pronaći i ostale DETALJNE INFORMACIJE TE NACRT ULASKA.