Home OPĆINE Pićan Super vijest – obnavlja se stara cesta za Pićan!

Super vijest – obnavlja se stara cesta za Pićan!

Nakon što smo pokušali doznati detalje o obnovi ceste u Oršanićima, a nismo uspjeli, „smilovali“ su nam se iz ŽUC-a te poslali sljedeću obavijest.

„Županijska uprava za ceste Istarske županije je, sukladno planu radova redovitog održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Istarske županije, pristupila radovima na obnovi kolnika lokalne ceste LC 50086 dionica most Cinzebi-most za Gologorički Dol ukupne dužine 675 m.

Izvođač radova je tvrtka istarske ceste d.o.o. Pula – ugovorni izvođač radova redovitog održavanja za Županijsku upravu za ceste Istarske županije. Radovi se izvode u sklopu radova redovitog održavanja županijskih i lokalnih cesta temeljem godišnjeg ugovora o održavanju cesta.

Županijska uprava za ceste Istarske županije će u sklopu radova izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta  pristupiti radovima na sanaciji urušenog potpornog zida na lokalnoj cesti LC 50121- klizište Pićan. U sklopu navedenih radova obnoviti će se kolnik uz sanirani potporni zid.“

Da pojasnimo, „stara“ cesta koja vodi uzbrdo za Pićan bit će sanirana, a uz taj zahvat, popravit će se i potporni zid ispod ceste koji osigurava dugotrajnost obnove. Bravo ŽUC!