Home LABIN U četvrtak započinje s radom Centar „Dobar start“

U četvrtak započinje s radom Centar „Dobar start“

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

U četvrtak 1. listopada 2020. s radom započinje Centar za savjetovanje djece, mladih i podršku obitelji „Dobar start“. Centar će imati sjedište u prizemlju zgrade Porezne uprave (Rudarska 1), a uredovno radno vrijeme za primanje građana bit će četvrtkom fiksno od 16 do 18 sati te drugim danima po dogovoru sa građanima.

Podsjetimo da su udruzi Labin Zdravi grad odobrena sredstva Ministarstva  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u visini od 100.000,00 kuna za projekt „Dobar start“. Radi se o projektu za jednoroditeljske obitelji kroz koji će se provoditi aktivnosti kao što su pružanje podrške, savjetovanje i edukacija jednoroditeljskih obitelji, informiranje o njihovim pravima i mogućnostima te promocija boljih uvjeta rada kroz senzibilizaciju poslodavaca. 

Usluge za jednoroditeljske obitelji su za vrijeme trajanja projekta odnosno do lipnja 2021. besplatne.

Osim jednoroditeljskih obitelji, Centar „Dobar start“ je otvoren i za sve druge građane u potrebi, uz participaciju. Oni se mogu javiti u Centar u uredovno radno vrijeme: osobno, telefonom ili mailom. Savjetodavnu podršku klijentima pružat će tri psihologinje: Hana Šiljan Bembić, Đeni Zulijani i Dubravka Ujčić Lukšić. 

Rad Centra „Dobar start“ podupiru Grad Labin i općine Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan. Uz njih, podrška projektu su i ostali partneri: Istarska županija, Centar za socijalnu skrb, Zdravi grad Poreč, Savjetovalište Luka Ritz iz Zagreba i Gospodarsko vijeće Grada Labina. 

KONTAKT: 

Mob: 0989469111

Email: centar.dobar.start@gmail.com 

Web: www.labin-zdravi-grad.hr 

FB: https://www.facebook.com/LabinZdraviGrad