Home LABIN Labin - ostalo U omladinskom pogonu Rudara jedna pozitivna osoba na COVID-19, kadeti i juniori...

U omladinskom pogonu Rudara jedna pozitivna osoba na COVID-19, kadeti i juniori moraju na pauzu 14 dana

Gradski stadion u Labinu

Civilni stožer IŽ javlja da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 333 uzoraka briseva (200 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 9 novozaraženih osoba.

U svim slučajevima radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Kod 2 strana državljana testiranjem za administrativne potrebe potvrđen je pozitivan nalaz. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

Mjere samoizolacije radi COVID-19 pozitivnih učenika određene su za 2 razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola „V. Gržalja“ Buzet i Srednja škola Buzet). U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora.

Radi COVID-19 pozitivne osobe koja je sudjelovala u sportskom natjecanju kluba iz Labina u nedjelju, u tijeku je epidemiološka obrada i određivanje mjera samoizolacije za učesnike tog natjecanja. Izliječene su 3 osobe. Trenutno je 64 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 340 osoba.