Home OBRAZOVANJE Učenici Srednje škole Mate Blažine sudjelovali u Europskom tjednu mobilnosti

Učenici Srednje škole Mate Blažine sudjelovali u Europskom tjednu mobilnosti

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“). U sklopu obilježavanja tjedna mobilnosti učenici 3. razreda gimnazije i ove godine  nastavu izborne kemije umjesto u učionici imali su na trim stazi, isti su osmislili,  proveli (170 učenika) i analizirali anketu pod nazivom „Mobilnost u uvjetima pandemije COVID-19“.

Učenici strukovnih zanimanja 3.AE, 2.AE, 1.GH odradili su na nastavi tjelesne i zdravstvene  kulture atletske discipline preskoka, trčanja i skokova, što je bilo  planirano za vanjski dio, no zbog vremenskih uvjeta odradilo se u  dvorani. Sve aktivnosti odrađene su pod vodstvom mentorica Olivere Tadić i Ljiljane Štingl.

Europski tjedan mobilnosti je inicijativa koja potiče i poziva ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu.

Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane. Sudjelovanje u aktivnostima pruža priliku približiti učenicima prednosti izbora ekološki prihvatljivijeg prijevoza kojim bi se ostvario napredak u smjeru što kvalitetnije mobilnosti u Europi.