Home SPORT Rukomet Zupičić: “Nismo naplatili dobru Juričićevu golmansku rolu”

Zupičić: “Nismo naplatili dobru Juričićevu golmansku rolu”

Rukometaši Rudara su sinoć poraženi kod novaka u Prvoj HRL, Zadra 1954. Nakon susreta, doima se da je unatoč dobroj igri kovara falila je širina klupe i malo sportske sreće u pojedinim trenucima.

Pomoćni trener Alen Griparić je rekao: „Dečki su dali zadnji atom snage i imali smo šansu, odlučivala je praktički jedna lopta, moglo je ići i na našu stranu ali nije.“ Svoje mišljenje dao je i glavni trener Dalibor Zupičić:

„Utakmica je cijelo vrijeme bila u egalu i do samog kraja vrlo tvrda gdje su nijanse odlučivale o pobjedniku. Na našu žalost, ovaj put je to bio RK Zadar koji je u odlučujućim trenucima bio malo sretniji i spretniji. Nismo naplatili dobru golmansku rolu Korada Juričića, ali je i golman Zadra u odlučujućim trenucima obranio sedmerac i čisti zicer našeg igrača. Bitna razlika je bila i u širini klupe domaćeg sastava jer smo nastupili bez Kostića, a i Jelušić se ozlijedio u 45 minuti i do kraja nije ulazio u igru. Veliki teret utakmice podnijeli su i naši najmlađi igrači, šesnaestogodišnjaci Lukšić i Franković koji su upisali prve prvoligaške minute i zabili prve prvoligaške golove.“

Najefikasniji u polju bio je Alexandar Lazar, autor deset golova: „Jurman se raspucao u drugom poluvremenu i Korado nas je gurao koliko god je mogao, ali falilo nam je malo iskustva – malo zamjene da promijenimo ritam. Par tehničkih i promašenih šuteva u najgorem trenutku i prelomilo se na njihovu stranu. Volje i želje za pobjedom nije falilo, dali smo sve od sebe i to treba zadržat kroz svaki trening i svaku utakmicu, bez obzira na rezultat, on će doći ako tako nastavimo.“

Podsjetimo, narednog vikenda Rudar na svom parketu dočekuje Karlovac, klub koji razmišlja i o višem rangu, ali neće doći kompletan, obzirom da u svojim redovima imaju covid-zaraženog igrača.