Home KULTURA Glazba ABOP i grupa Ples na otvorenju trećeg Bijenala industrijske umjetnosti

ABOP i grupa Ples na otvorenju trećeg Bijenala industrijske umjetnosti

Sutra, u petak 9. listopada, u sklopu otvorenja 3. Bijenala industrijske umjetnosti održat će se dva koncerta u Labinu ispod samog rudarskog šohta na Pjacalu.

Bijenale će svojim koncertom na samom rudarskom Šohtu otvoriti nova labinska grupa Ples. Labinjanima njeni članovi neće biti nepoznati, jer – grupa je to koja je sastavljena od bivših članova već poznatih labinskih bendova Elyn Porter te rabačkog benda Storm. Sviraju moderni garažni rock, a trenutno u Zagrebu snimaju svoj prvi EP. Biti će to prvi nastup nekog benda na obnovljenom rudarskom Šohtu! Nakon grupe Ples na bini ispod šohta nastupit će zagrebački ABOP.

ABOP (After je bolji od partija) nagrađivani je domaći bend koji izvodi energičnu elektronsku glazbu uživo. Sastoji se od 5 vrhunskih glazbenika inspiriranih elektronskom glazbom raznih stilova. Nastupi su im popraćeni posebnim svjetlosnim efektima, što im daje posebni vizualni doživljaj. Album prvijenac iz 2016. godine “ABOP” sadrži 4 pjesme, dok je drugi album ‘△’ (aka Delta) objavljen 2019. godine na domaćoj glazbenoj etiketi PDV Records. Dobili su nagradu Ambasador za doprinos elektronskoj glazbi. Nastupali su na brojnim glazbenim festivalima poput Exita, Dimensionsa, Terranea…, a ove su godine u siječnju u zagrebačkom klubu Boogaloou održali trijumfalni koncert – promociju zadnjeg albuma ‘△’.

Ulaz je besplatan, no zbog pridržavanja epidemioloških preporuka, kapacitet koncerata bit će limitiran. Također, svim će se posjetiteljima  mjeriti temperatura i bit će im uzeti kontakt podaci.

Svoje ulaznice možete rezervirati ako pošaljete svoje podatke (ime, prezime i broj telefona) na info@lamparna.hr ili sms-om na 0958402666.

Točna satnica koncerta:
20:00 – 20:40 PLES
22:00 – 23:30 ABOP