Home SPORT Stolni tenis AKTIVNOSTI STK BROVINJE | Poraz seniora, u Opatiji talenti odigrali vrlo dobro

AKTIVNOSTI STK BROVINJE | Poraz seniora, u Opatiji talenti odigrali vrlo dobro

U 2. kolu Druge hrvatske stolnoteniske lige – zapad svi bodovi ostali su domaćinima. Vrsar je u porečkoj Žatici bio bolji od Brovinja 4:1, a istim rezultatom je vodeći Maestral pobijedio Jadran.

U Rijeci je lanjski prvoligaš Kvarner pobijedio Opatiju 4:2, a najuzbudljivije je bilo u susretu između Malinske i Pazina koju su domaćini dobili 4:3. Maestral, Vrsar i Malinska su nakon drugog kola bez poraza i s 4 boda predvode poredak.

U Opatiji je održan kvalifikacijski regionalni turnir za pozivni turnir 2. grupe kadeta i najmlađih kadetkinja. Sara Bernaz je kvalifikacijsku grupu prošla kao drugoplasirana pobjedom protiv Babić Poljak (Opatija) 3:0 i porazom od Bogović Marije (Malinska) 1 : 3. U 1/4 finalu je bila bolja od Bogović Lane (Malinska) 3:1, a u polufinalu je poražena od Kafadar (Srdoči) 1:3.

Grupu je prošao i Josip Griparić koji je pobijedio Krznarića (Opatija) i Šakića (Malinska) po 3:0, a istim rezultatom je izgubio od Valea (Pula). U 1/4 finalu je bolji od njega bio Bogović Ivan (Malinska) 1:3.

Iako se nije prošao kvalifikacijsku grupu stolnotenisač Brovinja Leo Bernaz odigrao je izvrsne mečeve. Dobio je kasnijeg finalista Šebelju (Opatija) 3:2, a izgubio od kasnijeg pobjednika Mrkića (Pula) 1:3. Kako je Šebelja u grupi pobijedio Mrkića 3:2, sva trojica su imala po pobjedu i poraz pa je odluka o prolasku grupe pala na temelju set razlike prema kojoj je Bernaz bio za set prekratak.