Home SPORT Rukomet ANARHIJA U RUKOMETNOM SVIJETU | “To sada postaje blesavo i neregularno natjecanje”

ANARHIJA U RUKOMETNOM SVIJETU | “To sada postaje blesavo i neregularno natjecanje”

Velika rasprava povela se na jednom forumu koji okuplja rukometne zaljubljenika. Povod su odgođene utakmice i HRS, a dotakli su se i labinskog prvoligaša koji je još jednom odgodio prvenstveni susret u Senju.

Nakon pročitanih posljednjih 30-tak poruka sukus je sljedeći – HRS dozvoljava odgode klubovima koji sami odlučuju (na temelju opreza ili straha od koronavirusa) koje će utakmice „preskakati“ i odgađati. Veoma su negativno mnogi komentatori nastrojeni spram labinskog kluba koji je na preporuku (!) Civilnog stožera IŽ zatražio još jednu odgodu utakmice protiv Senjana od HRS-a koji im je to odobrio.

Naravno, simpatizeri i predstavnici ostalih klubova to nisu primili baš najbolje, a razlog je samo jedan – odsustvo pravila znači anarhiju. Međutim, pustimo rukometna natjecanja na stranu, taj sport u Hrvata je pred velikom prekretnicom.

Naime, od kataklizme koja se dešava u jedinom trofejnom klubu u Hrvata, PPD Zagrebu, mogla bi se dogoditi „lavina“ loših vijesti po taj sport, a samoizolacije su nešto na što će pristati rijetki prvoligaški igrači kojima je glavni profit posao, a ne igranje rukometa.

„Ljudima iz Labina ne vjerujem. Ovo je kukavički potez jer prošlu subotu su cure odigrale domaćinsku utakmicu, a cure Umaga su putovale u Split. Apsolutno Vam ne vjerujem. Trebate nagovorit golmana da igra i fizički se dignuti do utakmice sa Kozalom gdje ćete imati puna dva i pol tjedna mirnih priprema“, jedan je od negativnijih komentara.

„Šta je u biti taj istarski stožer? Neko vrhovno tijelo koje odlučuje o svemu? Turisti mu ljeti nisu smetali, ne vidim da su vam svi gosti bili iz županije, sigurno nisu skidali maske ni dok su jeli pretpostavljam. HRS je zakazao u mnogo toga, nit pravila nit ičega, al ovo sad je već lagano lakrdija, radi svatko šta mu padne napamet“, napisao je drugi.

„Ne krivim toliko Labin i ostale, jer oni su samo iskoristili očitu rupu u natjecanju i propozicijama. I sada to postaje blesavo i neregularno natjecanje koje se odgađa jer je neki igrač na poslu, a drugi ozljeđen“, rezonira jedan.

Međutim, kakvi god bili anonimni komentari na internetu, činjenica je da ovo nije put kojim rukomet treba ići te da je na ovaj način upitna sezona. Točnije, uz nekakve radikalne zaokreta, sezonu je gotovo nemoguće dovršiti…