Home LABIN Gradonačelnik Buzećanka Ana Pernić predsjednica Kluba žena IDS-a, u Predsjedništvu i Federika Mohorović...

Buzećanka Ana Pernić predsjednica Kluba žena IDS-a, u Predsjedništvu i Federika Mohorović Čekada

U pazinskoj sportskoj dvorani, jučer je, uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera, održan  X. Izborni Sabor Kluba žena IDS-a.

Ana Pernić izabrana je jednoglasno za predsjednicu Kluba žena IDS-a, dok su za potpredsjednice izabrane Elena Puh Belci i Barbara Vežnaver Antonac. Članice Predsjedništva Kluba žena u narednom mandatu bit će Sandra Ćakić Kuhar, Federika Mohorović Čekada, Vedrana Gregorović Hrvatin, Tajana Masovčić, Tamara Žgrablić Širol i Christina Quarantotto. Za glavnu tajnicu Kluba žena izabrana je Iva Burić-Bučaj.

Pernić je zamjenica gradonačelnika Grada Buzeta, a diplomirala je razrednu nastavu na Učiteljskom fakultetu u Rijeci te bibliotekarstvo na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Novoizabrana predsjednica Ana Pernić, uz zahvalu na podršci, istaknula je kako će Klub žena nastaviti sa aktivnostima uključivanja i prepoznatljivosti žena u politici IDS-a.

“Fokus će biti na kreiranju i implementiranju javnih politika koje se prvenstveno odnose na kvalitetniji život žena u našoj sredini, kazala je tom prigodom Pernić dodajući da će „Klub žena predložiti Klubu mladih niz aktivnosti kako bi mlade žene članice Kluba mladih postepeno uključivali u rad Kluba žena te motivirali ih za daljnje aktivno bavljenje politikom.“

Posebno je čestitala dosadašnjoj predsjednici Sandri Ćakić Kuhar te svima koji su dosad sudjelovali u radu Kluba žena IDS-a na ogromnom doprinosu.

“Klub žena IDS-a profilirao se kao organizacija koja predstavlja puno više od interesnog zastupanja. Predano radimo na sudjelovanju žena u svim područjima društvenog, političkog i gospodarskog života, na tome koliko su žene aktivne i ravnopravne sudionice u različitim javnim područjima te na poboljšanju položaja nas žena u obitelji i socijalnom okruženju. Možemo biti ponosne što su rezultati iz godine u godinu vidljiviji!, poručila je Ćakić Kuhar naglasivši da:

“Naša je regija najrazvijenija u Hrvatskoj i zbog toga što je položaj žena u Istri daleko bolji od ostatka Hrvatske, iako naravno ima i tu puno prostora za poboljšanje. Smatram da je uspjeh svake zajednice mjerljiv upravo kroz uključenost i ravnopravnost žena u svim njezinim aspektima!

Saboru su nazočili i gosti: potpredsjednici IDS-a Katarina Nemet, Valter Flego i Renato Krulčić, glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza, predsjednik IDS-a Pazinštine Emil Daus, predsjednik gradske podružnice IDS Pazin Davor Sloković, te predsjednik Kluba mladih IDS-a i saborski zastupnik Marin Lerotić.