Home OBRAZOVANJE Fizičari SŠMB-a uspješni na županijskom natjecanju

Fizičari SŠMB-a uspješni na županijskom natjecanju

Županijsko natjecanje iz fizike za školsku godinu 2019/20 održalo se 28. rujna 2020. godine. Iako je trebalo biti u ožujku, zbog epidemiološke situacije, županijska se natjecanja održavaju u rujnu u cijeloj Republici Hrvatskoj. Na natjecanju je sudjelovalo sedam učenika iz labinske srednje škole.

U skupini I. natjecali su se učenici prvog razreda gimnazije i prvog i drugog razreda strukovnih četverogodišnjih škola. David Vorano (I.f razred u šk.g. 2019./20.) je osvojio 3. mjesto. Iz istog razreda su sudjelovali i Matija Pajcur (4. mjesto) te Karlo Strel (8. mjesto).

U skupini II. natjecali su se učenici drugog  razreda gimnazije i trećeg  razreda strukovnih četverogodišnjih škola.  Petar Dundara (3.e razred) dijeli treće  mjesto (zajedno s učenikom iz pazinske Gimnazije i strukovne škole), a Licul Robertino (2.f) je osvojio 12. mjesto.

U skupini III.  natjecali su se učenici trećeg  razreda gimnazije i četvrtog  razreda strukovnih četverogodišnjih škola.  Šverko Martin  (4.e razred u šk.g. 2019./20.) je osvojio 2. mjesto, a Mateo Dobrić 3. mjesto.

U skupni IV. u našoj županiji natjecanju u rujnu nije pristupio nijedan učenik, budući je riječ o maturantima gimnazije iz prošle školske godine. Iz naše škole na natjecanje su se bili plasirali Antonija Turković (4.o) i Aleksandar Parenta (4.f). U međuvremenu su korigirali listu te je na državno natjecanje pozvan učenik iz Gimanzije Pula (imao je 40 bodova).

Prag za Državno u Skupini III. je bio 38 bodova, a naš bivši učenik Martin Šverko imao je 36 bodova. To je već drugi put da mu je za dlaku izmaklo državno. Mentor svim učenicima bio je profesor fizike Nedeljko Mandić.