Home SPORT Nogomet FOTO I VIDEO | Kovačevićevi rabački Galebovi poletjeli ispred 300 gledatelja u...

FOTO I VIDEO | Kovačevićevi rabački Galebovi poletjeli ispred 300 gledatelja u derbiju Labinštine

Današnja utakmica u Rapcu okupila je za nogometne županijske prilike rijetko viđeni broj gledatelja. Gotovo 300 ljudi skupilo se danas na rabačkoj Mestalli, a domaći navijači sigurno su s guštom pratili razvoj događaja.

Treba reći da je susret otvoren uzbuđenjima. U sedmoj minuti Luka Jurkić bježi pažnji gostujuće obrane koja ga i ruši, ali je snažan dojam, izvan kaznenog prostora. Ipak, sudac Krneta pokazuje na „bijelu točku“ s koje je precizan Antonio Stepčić.

Na 2:0 povisio je Igor Munjas nakon kornera i „nebeskog skoka“. Inače, često se znalo čuti kako Munjas neće previše svojim dolaskom pomoći Rapčanima, ali on je danas svih 90 minuta pokazao koliko znači, i u obrambenim zadacima, ali i ponašanjem – gol je samo „šlag“ na tortu.

Penalu za 3:0 prethodilo je „majstorstvo“ Stepčića koji je, pjesničkim rječnikom, čuvara dvaput okrenuo na kocki leda koja stane u čašu viskija, a onda i sam zabio za 3:0. Golovi Viktora Peraka i Carla Škopca u potpunosti su razgalili rabačku publiku jer su pali nakon veoma lijepih akcija.

Na kraju, nakon što je Stepčić dovršio svoj „hattrick“, Almir Fejzić je iz drugog pokušaja zabio nakon jedanaesterca za konačnih 6:1. Može se reći da je za Rapčane danas počelo prvenstvo, a Potpićanci moraju naći načina da na gostovanjima ne djeluju – pa, ovako kao danas. Dodajmo da je treći predstavnik u Prvoj ŽNL s Labinštine, Jedinstvo Omladinac, poraženo jučer u Svetvinčentu s 3:0.

Rabac – Mestalla – I ŽNL – 6. KOLO SUDAC: Goran Krneta (Umag) POMOĆNI SUCI: Josip Oroz (Pula) i Toni Zrno (Medulin) DELEGAT: Goran Kvalić (Vozilići)

RABAC – POTPIĆAN 6:1 (3:0)

Strijelci: 1:0 Stepčić 7′ (11-m), 2:0 Munjas 36′, 3:0 Stepčić 40′ (11-m), 4:0 Perak 60′, 5:0 Škopac 61′, 6:0 Stepčić 63′, 6:1 Al. Fejzić 69′

Žuti karton: Ibraimoski (Rabac) Al. Fejzić (Potpićan)

RABAC: V. Radočaj, Okanović (od 50. Škopac), Uhač (od 62. A. Radočaj), Ibraimoski (od 71. Belušić), Božičević, Malić, Perak (od 80. Dobrić), Biočić, Stepčić (od 80. Golja), Munjas, Jurkić (od 71. Lazarić)
Trener: Vedran Kovačević

POTPIĆAN: Aničić, Licul (81. Baf), Putinja (66. Funčić), Celić (66. Burul E.), Al. Fejzić, Pincin, Milanović, Marčac (66. Juran V.), Pamić (75. Gržanić), Ad. Fejzić, Lazarić (75. Paliska M.)
Trener: Goran Terković

FOTOGALERIJA