Home SPORT Nogomet Iako korona „pleše” oko Zelenica, Kovari puni samopouzdanja putuju na noge lideru

Iako korona „pleše” oko Zelenica, Kovari puni samopouzdanja putuju na noge lideru

Nogometaši Rudara na derbi III HNL Zapad, protiv vodeće Crikvenice, koja dosad ima stopostotan učinak, odlaze u ozračju velike neizvjesnosti i pod motom: „ne zna dan – što nosi noć“. Naime, Covid-19 se naprosto nadvio iznad Zelenica. Za sad su van stroja, u samoizolaciji, Gabriel Golja i Tino Licul, a tijekom dana se očekuje test za pričuvnog vratara Nikolu Vidovića.

Situaciju dodatno komplicira ozljeda Leona Petrovića, a kao „šlag na tortu“ došla je i samoizolacija ekonoma Dorijano Licula, koja će također prouzročiti velike probleme u tehničkoj pripremi treninga i utakmica, ali i cijelog omladinskog pogona. Srećom, nitko od njih nije bio u kontaktu s ostatkom momčadi u posljednjih 48 sati koliko su se nogometaši Rudara, bez treninga, odmarali od iscrpljujućeg kup susreta protiv Intera.

No, Labinjani sve ove nedaće „kovarski“ i stoički podnose i unatoč njih, puni samopouzdanja, kreću u Crikvenicu, čvrsto riješeni da se ispod Kotora vrate sa punim plijenom i nastave pozitivan niz. U prilog tome najbolje govore riječi Luke Miškulina koji je u Labin stigao ovog ljeta. Već sad je jasno da se radi o velikom pojačanju, slobodno se može ustvrditi ponajboljem igraču III HNL Zapad, a ne samo Rudara.

Pun samopouzdanja Miškulin se doima jako zadovoljnim: „Super sam se snašao, dečki su me odlično prihvatili kao i uprava kluba koja je fantastična. Stanje je sjajno, kakvo i može bit, nakon kupa, a atmosfera u svlačionici nikad bolja. Osjeti se da naši navijači i cijeli grad ‘žive s nama’ i na tome svima hvala“, rekao je na početku popularni „Miške“ pa dodao: „U Crikvenici očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu. Jasno nam je, uostalom ljestvica to najbolje pokazuje, da je Crikvenica izrazito kvalitetna momčad. Svaka im čast na dosad ostvarenom, ali kao i svaki sportaš, nadam se da njihov niz završava sutra.“

A da derbi bude u svim segmentima na nivou pobrinuli su se TV Nova Pula, koja za IstraSport i Labinsku Komunu radi produkciju izravnog prijenosa te Povjerenik za suce Šime Vukić, koji podno Kotora šalje prvoligaškog suca, Kanfanarca Marina Vidulina, kojemu će pomagati drugoligaške perjanice Hrvoje Mađarić iz Vrsara i Marčanac Diego Biljuh. S malim semaforom sa strane asistirati će im Riječanin Antonio Melnjak dok je delegat Josip Šimunić iz Otočca.