Home KULTURA Mjesec hrvatske knjige 2020. u Gradskoj knjižnici Labin

Mjesec hrvatske knjige 2020. u Gradskoj knjižnici Labin

Gradska knjižnica Labin i ove je godine pripremila prigodni kulturno-edukativni program promicanja knjige, čitanja i znanja u sklopu obilježavanja nacionalne kulturne manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2020. u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga sa središnjom temom posvećenoj planetu Zemlji, a moto je Razlistaj se!

U ovim izazovnim vremenima epidemije bolesti COVID-19 prilagodili smo se novim okolnostima te osmislili kreativne i nove načine komunikacije s publikom. U situaciji kada su osobni kontakti ograničeni, većinu programskih aktivnosti i sadržaja Mjeseca hrvatske knjige 2020. predstavit ćemo našoj vjernoj publici u virtualnom prostoru preko mrežnih stranica Knjižnice, Facebooka i YouTube kanala.

Iako svjesni da niti jedan drugi distribucijski kanal ne može nadomjestiti izvedbu i druženje uživo, pozivamo vas  na druženje na daljinu. U zanimljivim programima moći ćete uživati iz udobnosti i sigurnosti svoga doma. 

19. 10. Zagrlimo šumu!edukativno-kreativna radionica za djecu od 3 do 6 godina i njihove roditelje u virtualnom prostoru (mrežne stranice, Facebook stranica, YouTube kanal)

29. 10. Kviz za školarcekviz na temu ekologije u obliku linka ponudit ćemo učenicima na našim komunikacijskim kanalima (mrežne stranice, Facebook stranica); kao pomoć poslužit će im pripremljeni kratki edukativni materijal

15. 10. – 15. 11. Prosudi i posudi! interakcija s korisnicima putem Facebook stranice; virtualne preporuke knjižničara skrivenih naslova i autora.

Korisnicima će se na dnevnoj bazi nuditi citati iz knjiga na osnovu kojih će se zainteresirani javljati u komentarima i rezervirati knjigu

15. 10. – 15. 11. Uzmi i(li) donesi knjigu! –  akcija razmjene knjiga u holu Knjižnice

15. 10. – 15. 11. I ja sam član Gradske knjižnice! – poziv učenicima prvih razreda osnovnih škola Labina i Labinštine na besplatno učlanjenje te podjela pristupnica

11. 11. Vratite zaboravljenu knjigu Knjižnici – mi zaboravljamo zakasninu!

13. 11. Proglašenje pobjednika literarnog natječaja Ca je ča 2020. – videozapis

13. 11. – 31. 12. Izložba nagrađenih literarnih radova Ca je ča 2020. na otvorenom