Home KULTURA Umjetnost Na 12 lokacija uz ceste 12 djela 12 umjetnika – među njima...

Na 12 lokacija uz ceste 12 djela 12 umjetnika – među njima i Tea Bičić

Na 12 reklamnih plakata velikih dimenzija na 12 lokacija duž istarskih cesta od nedjelje, 25. listopada, svoje će radove predstaviti Robert Pauletta, Goran Petercol, Šikuti Machine, Matija Debeljuh, Silvija Potočki, Dragana Sapanjoš, Matija Ferlin, Vibor Juhas, Dean Skira, Davor Sanvincenti i Sara Gortan. Osim njih, svoju umjetnost predstavit će i labinjanka Tea Bičić.

U okviru drugog izdanja “Kreativne jeseni u Istri”, a u povodu Međunarodnog dana umjetnika, u nedjelju 25. listopada, pod geslom “Podrži svog lokalnog umjetnika”, održat će se drive through izložba na otvorenom.

Selektorica Dragana Sapanjoš odabrala je 12 istarskih umjetnika čija će se umjetnička djela prikazati na svojevrsnoj galeriji na otvorenom.

Program ‘Kreativne jeseni u Istri’ čini pet događaja kojima će se, nastavljajući se na prošlogodišnje aktivnosti, analizirati okruženje za rad i status umjetnika na tržištu rada, promišljati i davati mjernice za razvoj kulturnih politika koje potiču rast i razvoj kreativnih i kulturnih industrija u Istri, ususret novoj kulturnoj strategiji Istarske županije 2021.-2027.

Ovu manifestaciju organizira Istarska kulturna agencija (IKA), u suradnji s Hrvatskim udruženjem interdisciplinarnih umjetnika (HUIU), Razvojnim centrom Grahm, udrugom Atanor, Pikto galerijom, Labin Art Expressom XXII i Istarskom županijom.