Home SPORT Nogomet NOGOMETNI VIKEND | Iskra se vratila na vrh, bivši igrač Rudara rastužio...

NOGOMETNI VIKEND | Iskra se vratila na vrh, bivši igrač Rudara rastužio Rašane

Kad je županijski nogomet u pitanju, na Labinštini su samo četiri kluba odradila kolo ovog vikenda. Utakmice Rapca, Potpićna, Jedinstva Omladinac i Poleta su odgođene, a uspjeh su upisali samo nogometaši Iskre.

Jedan susret uspio se u jutarnjem terminu odigrati i u Drugoj ŽNL. Plominjani nisu došli kompletni na Huzalicu, a pojačani domaćini odigrali su dominantnih 90 minuta. Kaštelirci su pobijedili s 4:2. Strijelci za domaće bili su Marko Živković, Nikola Valentić, Alen Legović i Patrik Zović dok su za Plominjane zabili Nino Fabeta i Bojan Popović.

U nedjeljnom popodnevnom terminu igran je samo susret Iskre i Brtonigle NV. Domaćin je do 13. minute poveo golovima Tibora Zakomca i Nermina Krasnićija da bi gosti poravnali u 19. i 21. preko Elvisa Martinovića i Čazima Čindraka. Pobjedu domaćinu donosi Krasnići u 44. minuti.

U Trećoj ŽNL Jug odigrano četiri od pet susreta, samo je onaj između Peroja i Valdebeka odgođen. U Krnici bez golova ponajprije zahvaljujući sjajnom domaćem vrataru Adrianu Stipanovu, a gosti iz Koromačna mogu žaliti za pobjedom.

Dan ranije su Štinjanci poveli u prvoj minuti preko Matka Bulića Rašane, a onda gosti u 49. minuti poravnavaju preko vratara Mattea Miljkovića koji je siguran s „bijele točke“. Pobjedu Štinjancima donosi nekad junior Istre 1961 i senior Rudara Tin Ivanović s dva pogotka.