Home SPORT Rukomet PRVI ČOVJEK RUKOMETNIH NATJECANJA | “Nadamo se da ćemo okončati prvenstvo, ali...

PRVI ČOVJEK RUKOMETNIH NATJECANJA | “Nadamo se da ćemo okončati prvenstvo, ali zdravlje je na prvom mjestu”

Nakon jučerašnjeg odlaska rukometaša Rudara u samoizolaciju, povela se rasprava oko toga hoće li rukomet dovršiti svoju sezonu na ovaj način na koji je to HRS zamislio. Inače, svi se slažu oko toga, najveći upitnik u cijeloj situaciji je karlovački epidemiolog na temelju čije odluke se i dogodilo sve nakon prvog zaraženog u svlačionici karlovačkog prvoligaša.

Jedno je sigurno, klubovi su uvelike nezadovoljni odnosom HRS-a prema pojavi koronavirusa, odnosno, krovna organizacija se ponaša kao da s tim nema nikakvih dodirnih točaka, a oformljeni epidemiološki tim HRS-a je zasad prisutan samo na stranicama HRS-a gdje stoji spisak od osam doktora.

Pokušali smo na više strana i doznati čime se isti bavi, ali na odgovor nismo naišli. Nakon toga, ‘okrenuli’ smo broj čelnog čovjeka u HRS-u kad su u pitanju sve lige pod njihovom ingerencijom.

Povjerenik za natjecanja pri HRS-u Ante Ančić bio je čvrstog stava na pritužbe nekih klubova kako nisu dobili informacije i preporuke kako se ponašati u ovo korona-vrijeme: „Ne mogu se s tim složiti, u kolovozu jednom i u rujnu drugi puta, poslali smo upute Hrvatska zavoda za javno zdravstvo vezanih uz sportska nadmetanja u zatvorenom. Ja stvarno ne znam koju vrstu informacije bi mi kao ured za natjecanje trebali dati. Konkretno,  Labinjani su poslali dopis za odgodu utakmica, ali mi ne možemo odgađati susrete na temelju zamolbe jednog kluba, treba nam službeni dokument od strane epidemiologa koji dokazuje da su rukometaši u samoizolaciji.“

Ančić nastavlja: „Jasno mi je da je neugodna situacija, ali čini mi se da sada dolazimo do prebacivanja odgovornosti. Moramo biti svjesni kako cijeli svijet nema ni plan A ni plan B, već samo želje. I mi se nadamo da ćemo okončat prvenstvo, želimo održati natjecanje, ali zdravlje mora biti na prvom mjestu. Moramo znati i da, ako jednom prekinemo prvenstvo, teško ćemo ga vratiti“, završio je Ante Ančić.