Home LABIN Labin - ostalo Samo jedan novozaraženi, Istra fantastična i na globalnoj razini!

Samo jedan novozaraženi, Istra fantastična i na globalnoj razini!

Civilni stožer IŽ javlja da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 180 uzoraka briseva (92 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan.

Radi se o osobi iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 131 osoba.

Svega jedanaest europskih regija označeno je ovih dana zelenom bojom na korona mapi Starog kontinenta koju na svojim internetskim stranicama objavljuje ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije.

Jedna od tih zelenih europskih oaza u kojima je uspješno zaustavljeno nekontrolirano širenje zaraze je i Istarska županija što je još jedno veliko priznanje radu županijskog Stožera civilne zaštite, ali i visokom stupnju odgovornosti u lokalnoj zajednici u kojoj povoljnu epidemiološku sliku nije ozbiljnije narušio čak ni dolazak više od 1,5 milijuna turista koji su ovog ljeta odmarali na Poluotoku.

Usprkos svemu tome naša se županija, u paketu s ostatkom Hrvatske, sredinom kolovoza neopravdano našla na crvenoj listi u nekoliko susjednih zemalja koje predstavljaju važna emitivna turistička tržišta, što se značajno odrazilo na rezultate ostvarene u zadnjem dijelu sezone.