Home OBRAZOVANJE U labinskoj srednjoj školi na satovima TZK-a obilježen Europski školski sportski dan

U labinskoj srednjoj školi na satovima TZK-a obilježen Europski školski sportski dan

Povodom Europskog tjedna sporta (23.-30.9.) u sklopu kampanje #BeActive, održava se i europski školski sportski dan  (30.9.2020.). Europski školski sportski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj: promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima, stvaranje zdravih navika, povezivanje s drugim europskim zemljama, promicanje zdravlja i dobre forme kroz cjeloživotno učenje.

Profesorica TZK-a Ljiljana Štingl prijavila je SŠ Mate Blažine te su od ove školske godine i oni dio te velike sportske zajednice od preko 200 škola diljem naše zemlje i stotine škola u Europi. Odlučili su kroz prezentacije i sportska događanja obilježiti taj tjedan, a posebno školski sportski dan. Tijekom cijelog tjedna sporta na nastavi TZK-a odigravali su utakmice prezentirajući najpopularnije sportove u Europi.

Učenici 4.f razreda pripremili su i prezentaciju, putem koje su predstavili skoro sve europske zemlje na način da smo za svaku naveli koji se sport najviše prakticira i koliki je fond sati TZK-a u tim zemljama.

Učenici 3.f pripremili su prezentaciju o zdravoj prehrani i vrstama prehrane, te su na satu TZK-a snimili kratki video prezentirajući na simpatičan način zdrave navike. Pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl na sam Europski dan školskog sporta, odigrali su tri utakmice poštujući sva pravila vezana uz epidemiološku situaciju.