Home LABIN Uoči blagdana Svih svetih organizirane dvije besplatne autobusne linije prema labinskom gradskom...

Uoči blagdana Svih svetih organizirane dvije besplatne autobusne linije prema labinskom gradskom groblju

Photo by Tom Krush on Unsplash Go to Tom Krush's profile Tom Krush

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije te temeljem nove Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a, preporuča se građanima – a posebno onima starije dobi i u zdravstvenom riziku – da u vrijeme nadolazećih blagdane Svih svetih i Dušnog dana zaobilaze posjete grobljima ili iste obavljaju kroz tjedan, u doba kada je manja mogućnost stvaranja gužve.

Iz navedenih razloga, ove godine na blagdan Svih svetih 1. studenog i na Dušni dan 2. studenog neće biti organiziranog besplatnog prijevoza autobusom na labinsko gradsko groblje, već će se taj prijevoz odvijati uoči blagdana, u subotu 31. listopada, a prema sljedećem voznom redu:

PRVI POLAZAK:

Autobusna stanica Vinež     u 10:20 sati,

Autobusna stanica Kature   u 10:25 sati,

Autobusni kolodvor Labin   u 10:30 sati,

Stari Grad Labin                u 10:35 sati,

Gradsko groblje Labin        u 10:40 sati,

POVRATAK s Gradskog groblja u 12:30 sati.

DRUGI POLAZAK:

Autobusna stanica Vinež     u 14:20 sati

Autobusna stanica Kature   u 14:25 sati

Autobusni kolodvor Labin   u 14:30 sati

Stari grad Labin                u 14:35 sati

Gradsko groblje Labin        u 14:40 sati

POVRATAK sa Gradskog groblja u 16:30 sati.

Iz Grada apeliraju da građani groblja posjećuju radnim danom, te preporučuju odlazak osobnim automobilom ili pješice, ukoliko postoji takva mogućnost. Za one koji posjeduju mjesečne vozne karte javnog prijevoza, s labinskog autobusnog kolodvora prema gradskom groblju radnim danom vozi više redovnih linija, s polascima u 7:55, 12:15, 13:15 i 14:25 sati. Povratak s groblja redovnim linijama je u 9:15, 13:05, 14:20 i 15:30 sati.

Podsjećaju i da je za vrijeme boravka na groblju obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske, a maska je obavezna i u autobusima javnog prijevoza.