Home LABIN Labin - ostalo VODOVOD LABIN | S građanima otvoreno o realizaciji projekta Aglomeracije Labin-Raša-Rabac

VODOVOD LABIN | S građanima otvoreno o realizaciji projekta Aglomeracije Labin-Raša-Rabac

Konstruktivna rasprava obilježila je prvi sastanak Tima građanskog nadzora za projekt Aglomeracije Labin-Raša-Rabac, čelnika Vodovoda Labin i lokalne uprave, održanom večeras u sjedištu spomenute tvrtke.

„Dobrodošla je svaka informacija i sugestija građana, pogotovo sada u fazi projektiranja. Interes je čuti njihovo mišljenje i držati ih uključenima sve vrijeme, jer ovo je projekt za njih, za kvalitetniji život, za očuvanje vode i okoliša“, poručio je Alen Golja.

Predstavljajući petogodišnji razvojni program tvrtke, te očekivanu dinamiku realizacije sustava odvodnje Aglomeracije Labin-Raša-Rabac, kao glavnu okosnicu, istaknuo je da se radi o jednom od najvećih projekata Labinštine u posljednjih 50-ak godina, procijenjene vrijednosti oko 500 milijuna kuna.

„Očekuje nas zahtjevan posao, zbog kratkoće vremena moramo dobro promisliti o svakom koraku, nemamo pravo na propuste“, kaže Golja. Njegov stav dijele i labinski gradonačelnik Valter Glavičić i raška općinska načelnica Glorija Paliska, koji su također prisustvovali sastanku.

Svoja saznanja o problematici odvodnje i vodoopskrbe te prijedloge za zaštitu izvorišta pitke vode u Raškoj dolini i njihovoj iskoristivošću iznijeli su i članovi Tima građanskog nadzora. Tim čine aktivisti s područja grada Labina, općina Raša, Sv. Nedelja i Kršan, i to: Mladen Bastijanić, Tanja Pejić, Ivan Mohorović, Nevina Miškulin, Anton Čule, Edin Mujkić i Mladenka Vidas.

Zaključeno je da će se ovakvi sastanci održavati redovito s ciljem redovitog informiranja građana o realizaciji projekta.