Home OPĆINE Kršan Za razvoj proizvodno-poslovne zone Općini Kršan darovane nekretnine vrijedne preko 13 milijuna...

Za razvoj proizvodno-poslovne zone Općini Kršan darovane nekretnine vrijedne preko 13 milijuna kuna

U Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine potpisan je ugovor o darovanju nekretnina Općini Kršan, čija tržišna vrijednost iznosi 13.440.000,00 kuna.

Radi se o prostoru ukupne površine 103.000 m2, koji će se temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnina u k.o. Kršan koristiti u svrhu osnivanja Proizvodno-poslovne zone Kršan Istok s Centrom Agropoduzetništva.

Ugovor su potpisali ministar Darko Horvat i načelnik Općine Kršan Valdi Runko.

„Ovo je samo nastavak politike koju zagovaramo, a to je stavljanje u funkciju neaktivnu državnu imovinu, za koju već postoje konkretni planovi i projekti, a koja će zasigurno biti zamašnjak daljnjeg gospodarskog rasta te mjesto razvoja brojnih kompanija i obrtnika“, rekao je tom prilikom ministar Horvat.

Načelnik Runko pojasnio je kako se radi o velikom doprinosu za daljnji razvoj lokalne zajednice, s obzirom da će se u ovoj zoni odvijati poduzetničke, zanatske i trgovačke aktivnosti, koje će u konačnici dovesti do povećanja zaposlenosti te sveukupno bržeg i intenzivnijeg razvoja same općine.

„Naš je cilj kroz razvoj ove poslovne infrastrukture potaknuti jači rast malog i srednjeg poduzetništva, privući nova ulaganja, te unaprijediti poduzetnički potencijal u Kršanu i Istri, čime ujedno doprinosimo uravnoteženom regionalnom razvoju“, naglasio je načelnik.

Sukladno Zakonu o unapređenju poduzetničke infrastrukture, u slučaju daljnjeg raspolaganja darovanim nekretninama, u smislu prodaje, sredstva ostvarena prodajom Općina Kršan koristit će se za infrastrukturno opremanje poduzetničke zone za koju je darovano zemljište ili za unapređenje poduzetničkog okruženja unutar Općine Kršan.