Home ISTRA Završilo je prvo online izdanje Startup akademije Labin

Završilo je prvo online izdanje Startup akademije Labin

Od 26. do 28. listopada 2020. održala se treća po redu Startup akademija u Labinu za sve one koji razmišljaju o ulasku u poduzetništvo i pokretanju vlastitog posla, ili su postojeći poduzetnici s novim projektima na vidiku. 

Ovaj put trodnevna radionica održala se online za  15 aktivnih sudionika koji su uz vodstvo stručnih mentora razrađivali svoje poduzetničke ideje gdje je pobjednik ušao u drugi krug natjecanja te će konkurirati za glavnu nagradu od 10 000 kuna.

Tokom akademije u Labinu razrađivane su različite ideje, neke od njih odnosile su se na modni bus, web shop prodaju, turističke vodiče te proizvodnju i prodaju hrane.

Za najbolju ideju proglašena je ona Nikoline Ljubičić, a radi se o oglasniku za usluge. Riječ je o freelance platformi koja spaja ponuditelje usluga s onim kojima trebaju usluge edukacije iz različitih područja. Takve platforme za sad nema u Hrvatskoj, a u inozemstvu je najbliža Fiverru. Ideja je u visokom stupnju razvoja, pošto je Nikolina već osmislila vizualni identitet i napravila istraživanje tržišta te marketinški plan.

Stručni žiri akademije činili su Jasmina Dubinović (Zagrebačka banka), Cinzia Zubin (HBOR) i Denis Alessio. Sudionici akademije imali su priliku razraditi ideju, naučiti o načinima korištenja marketinških kanala, različitosti pravnih oblika te načinima prezentiranja i financiranja ideje.

Uspješne poduzetničke priče podijelili su Andrej Đapić, Deniz Zembo i Denis Prenkaj. Predstavnici HBOR-a i IDA-e, Cinzia Zubin i Jelena Nikolić prezentirali su institucionalnu podršku, poticaje i poduzetničku infrastrukture. Jelena Dubinović iz Zagrebačke banke govorila je o načinu komuniciranja poduzetnika s bankom, a Vedran Lučić predstavio je bankarstvo s društvenim utjecajem.

Startup akademija održana je u organizaciji Start up udruge iz Pule i Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina.