Home LABIN Gradsko vijeće Klaudio Bastijanić je novi voditelj projekta Aglomeracije, na drugom sastanku konstruktivna rasprava...

Klaudio Bastijanić je novi voditelj projekta Aglomeracije, na drugom sastanku konstruktivna rasprava s građanstvom

Konstruktivna rasprava obilježila je i drugi sastanak Tima građanskog nadzora za projekt Aglomeracije Labin-Raša-Rabac, čelnika Vodovoda Labin i lokalne uprave, održanom jučer u velikoj vijećnici Grada Labina.

Članovima Tima građanskog nadzora predstavljene su aktivnosti koje su provedene u proteklih mjesec dana. Timu je predstavljen voditelj projekta Aglomeracije gosp. Klaudio Bastijanić.

Članovima tima dostavljena je Studija izvodljivosti Aglomeracije Labin-Raša-Rabac te recenzija Studije koju potpisuju doc.dr.sc. Dražen Vouk, dipl.ing.građ. i doc dr.sc. Ivan Halkijević, dipl.ing.građ. ispred Građevinskog fakulteta iz Zagreba.

Prisutnima je prezentirana Studija s posebnim osvrtom na tehnologije pročišćavanja otpadnih voda. Nakon rasprave iskazano je zadovoljstvo što se za zajednički uređaj za pročišćavanje otpadnih voda namijenio najviši stupanj pročišćavanja otpadnih voda, treći stupanj. 

Prihvaćena je inicijativa da se izradi projekcija troškova ostalih uređaja za pročišćavanje uključenih u projekat Aglomeracije. U Rapcu, Plominu i Potpićnu predviđeni su uređaji drugog stupnja pročišćavanja te će se izraditi simulacija troškova s trećim stupnjem pročišćavanja otpadnih voda.

Cilj takve simulacije je optimizacija troškova kako se ne bi narušila priuštivost projekta, a da se omogući najviši standard zaštite voda. Zaključeno je da će se slijedeći sastanak održati putem videokonferencije.