Home SPORT Stolni tenis Mladi stolnotenisači Brovinja se iz Poreča vratili s pet odličja

Mladi stolnotenisači Brovinja se iz Poreča vratili s pet odličja

U Poreču je održano Pojedinačno prvenstvo PIG regije za mlađe kadete, kadete i juniore. Lijep uspjeh postigli su stolnotenisači Brovinja koji su se s natjecanja vratili s pet odličja. Po dva puta su se na postolje penjali Leo Bernaz i Josip Griparić, a jednom Sara Bernaz.

Leo Bernaz je u kategoriji mlađih kadeta u grupi pobijedio Bartolovića (Novigrad) i Mašinovića (Opatija) te u ¼ finalu Filipovića (Tar). Polufinalne je donijelo klupski obračun s Griparićem, a u finalu je izgubio od Šebelje (Opatija). U istoj kategoriji Griparić je u grupi lagano pobijedio Labinjanina (Novigrad) i Brumnjaka (Opatija), u 1/4 finalu je bio slobodan, a u polufinalu je izgubio u već spomenutom susretu s Bernazom.

U kategoriji kadeta su oba stolnotenisača Brovinja zaustavljena u polufinalu. Bernaz je prije toga u grupi pobijedio Holika (Novigrad) i Lukeza (Pazin), a izgubio od Šebelje (Opatija). U polufinalu je bolji od njega bio i drugi Opatijac, Simčić.

Griparić je do polufinala stigao pobjedama u grupi protiv Bogojevića (Novigrad) i Staraja (Jadran) te porazom od Simčića (Opatija). U polufinalu je izgubio od Šebelje (Opatija). U kategoriji mlađih kadetkinja Sara Bernaz je osvojila drugo mjesto. U grupi je pobijedila Babić (Opatija), Grković (Jadran) i Petek (Novigrad).

U polufinalu je bila bolja od Brajković (Vrsar), a u finalu ipak izgubila protiv trenutno bolje Brizić (Vrsar). U kategoriji kadetkinja Bernaz nije uspjela proći kvalifikacijsku grupu.