Home LABIN Održana mobilna tura u sklopu projekta “Centar za mobilnost Labin”

Održana mobilna tura u sklopu projekta “Centar za mobilnost Labin”

U sklopu projekta Centar za mobilnost Labin koji Alfa Albona provodi u razdoblju od 1. ožujka do 31. prosinca 2020. godine, održana je mobilna tura.

U sklopu mobilne ture, od kraja listopada do sredine studenog, Alfa Albona je posjetila pet manjih ruralnih mjesta u Istri – Grožnjan, Funtanu, Svetvinčenat, Bale i Hum. U svim tim mjestima poslavili su mobilne info točke te su zainteresirane mlade informirali o programima i projektima mobilnosti te kanalima za informiranje o istima.

Kroz dugogodišnji rad Udruge uspostavilo se kako je najlakše i najefikasnije doprijeti do mladih upravo kroz direktan pristup i „face to face“ metodu te se ova mobilna tura pokazala kao pun pogodak.

Također, navedeni gradovi nisu odabrani nasumično, već iz razloga što tim područjima mladi nemaju prilike ni načina informirati se o prilikama i mogućnostima koje im se nude budući da u bližoj okolici ne postoji organizacija koja se bavi mladima. Fokus projekta Centar za mobilnost Labin je na prikupljanju i sistematizaciji različitih informacija vezanih uz projekte i programe međunarodnih mobilnosti za mlade.

U sklopu projekta diseminirat će sve prikupljene informacije, ali i pružati ostale usluge vezane za aktivan angažman mladih putem suvremenih tehnologija. Projekt uključuje različite fizičke i online aktivnosti: informiranje o mogućnostima za mlade kroz njihove komunikacijske kanale (društvene mreže, web stranica i portal informiraj.me), obilježavanje značajnih datuma za mlade, organizacija i održavanje mobilne ture u manjim mjestima diljem Istre, mobilna GIF kampanja, foto-natječaj na temu mobinosti, putopisi o iskustvima mladih na međunarodnim aktivnostima…

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više o projektu možete naći na Više o projektu možete naći na web stranici.