Home GOSPODARSTVO Poziv na online radionicu “Javni nastup u virtualnom okruženju”

Poziv na online radionicu “Javni nastup u virtualnom okruženju”

Photo by Chris Montgomery on Unsplash

Mnoge je pandemija koronavirusa “natjerala” da prebace svoje poslovanje i komunikaciju u digitalni svijet. Edukacije, konferencije, ali i sastanci sve se češće održavaju online, no mnogi poduzetnici na tu prilagodbu nisu (bili) spremni. Javni nastup u virtualnom okruženju samo je djelomično jednak onome u stvarnom okruženju, no kada smo ispred kamere, a publika nas gleda i sluša preko uređaja (a ne uživo) u mnogim se elementima javnog nastupa moramo tome prilagoditi.

Stoga Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta “Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva – UP SMART”, poziva na online radionicu na temu “Javni nastup u virtualnom okruženju” koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / (događaj) u utorak, 17. studenoga 2020. godine u trajanju od 11:00 sati do 12:00 sati.

Radionica se sastoji od:

  1. Uvodnog online predavanja u trajanju od 1 sata preko Facebook stranice IDA-e u kojem će biti govora o svih sedam elemenata od kojih se svaki javni nastup sastoji
  2. Online radionice za ograničenu skupinu prijavljenih – do 20 poduzetnika kako bi rad bio usmjeren na njihove potrebe. U prvom dijelu interaktivne dvosatne radionice, fokus će biti na najvažnijim dijelovima javnog nastupa (govornikom, govorom, porukom i publikom) u kontekstu javnog nastupa u virtualnom okruženju, te će se održati 26. studenoga 2020. godine u trajanju od 11:00 sati do 13:00 sati (putem ZOOM platforme), dok će se drugi dio interaktivne dvosatne radionice tijekom kojeg će fokus biti na neverbalnu komunikaciju, tehničke elemente i uvjete u kontekstu javnog nastupa u virtualnom okruženju održati 27. studenoga 2020. godine u trajanju od 11:00 sati do 13:00 sati (također putem ZOOM platforma).

Obje dvosatne radionice polazi ista skupina poduzetnika!

Na kraju radionice poduzetnici će dobiti upute kako mogu sami snimiti video prezentaciju koju mogu dostaviti predavačici na evaluaciju pri čemu će im biti dostavljene povratne informacije e-poštom o njihovoj izvedbi i prijedlozi o eventualnim poboljšanjima.

Nakon svake dvosatne radionice poduzetnicima će predavačica biti na raspolaganju za pitanja i nejasnoće (savjetovanje).

Cilj radionice je osposobiti poduzetnike da samostalno izvode prezentacije, edukacije i sastanke u virtualnom okruženju te da nauče služiti se tehnikom tako da nastup bude kvalitetan i uspješan.

Radionicu će voditi Marijeta Matijaš, po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti i lektorica. Više od deset godina radila je u medijima kao novinarka, urednica i voditeljica televizijskih programa. Stekla je neprocjenjivo iskustvo u komuniciranju s različitim profilima osoba, ali i naučila kako prilagoditi način komuniciranja situaciji u kojoj se nalazimo i publici kojoj se obraćamo. Usavršavala se na brojnim edukacijama i treninzima od kojih se posebno ističe Neurolingvističko programiranje na kojem stječe titulu NLP praktičara.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima.

Radi projektnih obveza zainteresirani se mole da izvrše prijavu na poveznici (uvodno online predavanje 17. studenoga 2020. godine) te na poveznici (online radionice za ograničenu skupinu poduzetnika 26. i 27. studenoga 2020. godine).

Za sve dodatne informacije, obratite se kontakt osobi Jeleni Nikolić telefonski (052/381 900) ili mailom (jelena.nikolic@ida.hr)