Home ISTRA Sport IS Pulski prvoligaš se kod oslabljenog Varaždina od poraza spasio u sedmoj minuti...

Pulski prvoligaš se kod oslabljenog Varaždina od poraza spasio u sedmoj minuti nadoknade!

Nakon današnjeg rezultata u Varaždinu gdje ih je dočekao oslabljeni domaćin (Drožđek, Novoselec, Memija, Mehdikani, Kolarić…) koji do danas čak 76 dana nije ostvario pobjedu, jasno je da je i ova momčad Istre 1961 podkapacitirana za igranje Prve HNL. Na kraju, slavlje Puljana jer su poravnali u 97. minuti susreta.

U četvrtoj minuti vidjela se prva prigoda kada Hujberov udarac s desetak metara brani Horkaš. Šest minuta kasnije prvu obranu upisuje i Juric, a onda do predaha bez većih uzbuđenja.

Varaždinci na predahu ubacuju dva nova igrača, a u 51. minuti “sijevnula” je jedna kontra domaćina i Jorge Obregon je podosta iskosa s desetak metara matirao Jurica za 1:0.

U 60. Horkaš brani gol Varaždinaca nakon što udarac Sergija mijenja smjer, a u 86. Fuentes pokušava “škaricama”, ali lopta odlazi pored gola. U posljednjih desetak minuta Puljani su držali “opsadu” oko gola Varaždinaca, ali sve se svodilo samo na bezbroj centaršuta, a Varaždin je u posljednjoj minuti pogodio i gredu, točnije to je napravio Posavec udarcem s 13 metara.

Kazna za taj promašaj stigla je u 96. minuti kada sudac opravdano dosuđuje jedanaesterac za Istru 1961 nakon ruke Benka. Jedanaesterac je u gol pretvorio Šime Gržan više lošim nego dobrim udarcem po sredini kojeg je Horkaš gotovo nogom u padu obranio.

Možda najveći pokazatelj kakva je ova Istra 1961 momčad je status Slavka Blagojevića. U “onoj” uspješnijoj rezultatski Istri to je bio vrlo korisni igrač sistema u kojoj je njegova glavna zadaća bila destrukcija protivničkih napada i u tome je bio uspješan. Danas je to igrač o kojem uvelike ovisi kreacija u pulskom sastavu.


PULA – Stadion Aldo Drosina – I HNL – 13. kolo
SUDAC: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) POMOĆNI SUCI: Luka Pušić i Anto Marić (oba Zagreb) ČETVRTI SUDAC: Tino Krečak (Velika Gorica) VAR SUDAC: Ivan Vučković (Zagreb) DELEGAT: Stjepan Žugaj (Velika Gorica)

VARAŽDIN – ISTRA 1961 1:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Obregon 51′, 1:1 Gržan 90’+6′-11m

Žuti kartoni: Blagojević, Bosančić (Istra 1961)

VARAŽDIN: Horkaš, Pellumbi, Senić, Stolnik, Tkalčić, Urata (64. Grgec), Skorup (46. Posavec), Đurasek, Peco (52. Daničić), Delić (46. Petković), Obregon (82. Benko)

Trener: Samir Toplak

ISTRA 1961: Juric, Bosančić, Hujber, Rafa Paez (53. Perera Calderon), Sergi (79. Sane), Blagojević, Galilea, Špoljarić (79. Lisica), Vuk, Gržan, Guzina (38. Fuentes)

Trener: Fausto Budicin

Standings provided by SofaScore LiveScore