Home SPORT Nogomet SUTRA U PAZINU OD 13:30 | Domaćin ima probleme, ali i dalje...

SUTRA U PAZINU OD 13:30 | Domaćin ima probleme, ali i dalje su karakterna momčad

Sutrašnji istarski derbi što se igra u Pazinu od 13:30 za mnoge je veoma zanimljiv. Već smo više puta konstatirali kako je Pazinka, dok god je vodi Mirko Matika, a momčad ima ovakav karakter, favorit na svom terenu ma tko da dolazi u goste.

Međutim, možda je nespretna rečenica, ali nikad manje nisu bili favoriti nego su to pred ovaj istarski derbi. Razloga je više, prvi i najznačajniji je samoizolacija koju su prošli, a zbog koje su i poraženi u Rovinju gdje su djelovali kao “bez gasa”. Vidljivo je i na igračima drugih klubova, pa i Rudara, da igrači koji su imali temperaturu i prebolili koronavirus, nisu više na onoj prijašnjoj, razini fizičke spreme.

Drugi razlog je sigurno i “žutica” u redovima Pazinke. Teo Krajcar je važan ofenzivac, uostalom i u Rovinju je postigao gol, a Ivan Batel je koncepcijski važan igrač za Pazinjane, em zbog toga što prave zamjene za njega nema, em zbog sjajne duge lopte koja vrlo često tjera protivničku obranu na povlačenje.

Veliki plus za Pazinku u sutrašnjoj utakmici je, ma kako to čudno zvučalo, poraz protiv Rovinježa. Da su pobijedili, Rudare bi dočekali podosta rasterećeniji, a ovako će biti željni i više motivirani da domaćim bodovima poprave svoju situaciju.

S druge strane, Labinjani su se uspjeli konsolidirati nakon samoizolacije, skupiti i šest bodova, a kovarske simpatizere veseli i odlična forma nekih igrača, pogotovo Tina Licula koji je protiv Naprijeda donio “buru problema” za goste po svojoj strani, a nakon nekoliko skromnijih izdanja, ponovno je vrlo dobar bio i Saša Urošević.

Labinski problem je fokus, sigurno razmišljaju o utakmici osmine finala Kupa Hrvatske i to će morati “potisnuti”, ukoliko žele u Pazinu ostvariti pozitivan rezultat. Prema informacijama iz Pazina, teren nije u najboljem stanju, ali prognozirati kome će to više odgovarati u ovom trenutku je teško.

Susret započinje u 13:30, a u Pazin dolaze zagrebački suci Luka Slišković kao glavni te Marko Rašić i Hrvoje Radić kao pomoćnici. Četvrti sudac bit će njihov sugrađanin Juraj Jović.