Home LABIN U Srednjoj školi Mate Blažine Labin otvorena izložba „Persona“

U Srednjoj školi Mate Blažine Labin otvorena izložba „Persona“

U sklopu pilot projekta Srednje škole Mate Blažine Labin i Kluba mladih Kluba 21 – DKC Lamparna pod nazivom „Art in the school yard“, 23. studenog otvorena je izložba učenika Marina Stepčića pod nazivom „Persona“.

Pilot projektom mladi umjetnici amateri – učenici škole imat će priliku svoj rad približiti i prikazati lokalnoj zajednici izložbom u školi i u prostorijama DKC Lamparna.

Prvi je led probio Marin Stepčić, 18-godišnji učenik 4. razreda ekonomskog usmjerenja na poticaj svoje razrednice profesorice Gabriele Dundara. Marin se u slobodno vrijeme bavi fotografijom, te ostalim kreativnim i rekreativnim aktivnostima. Nakon završetka srednje škole, planira nastaviti obrazovanje na prometnom fakultetu u Rijeci.

Svojim fotografijama nastoji potaknuti osjećaje, istaknuti estetiku i emociju kroz jednostavnost i kompleksnost, te ujedno gurati granice kreativnosti. Trenutno fotografira pojedine događaje za portal Labinska Komuna.

Izložba je podijeljena u cikluse koji su izloženi u prizemlju škole, na katu i u školskoj knjižnici, a ostaje otvorena do 8. prosinca. Virtualnoj izložbi moći će se pristupiti sa web stranice škole.

Pozivamo učenike da prate stranice DKC Lamparna jer će u siječnju 2021. godine objaviti poziv za buduća izlaganja. Zainteresirani se mogu javiti i u školsku knjižnicu.