Home SPORT Rukomet Večeras će se čuti pjesma labinskih rukometaša – pobijedili u Omišu!

Večeras će se čuti pjesma labinskih rukometaša – pobijedili u Omišu!

Da, na ljestvici će rukometaši Rudar Labina dobiti “samo” dva boda, ali ova današnja pobjeda u Omišu (zaostala utakmica trećeg kola) donosi im kudikamo više. Prije svega, osjećaj da ova momčad, i ovakva kakva je, može parirati u ligi, a drugo, ostvarena je protiv jedno od konkurenata u borbi za ostanak.

Krenulo je loše po Kovare, u devetoj Mikulić zabija za 4:2, međutim, igra se u egalu sve do 22. kad Kostić poravnava na 8:8. Od tog trenutka do kraja prvog dijela Derossi zabija dvaput, a Jurman jednom za komotnih 8:11.

Na tri-četiri pogotka zaostatka su domaći cijelo vrijeme, a u posljednjih deset minuta to si povećava pa je u 53. Kostić zabio za 16:22 i bilo je jasno da iznenađenja neće biti. Kovari su odigrali pametno, zadržali utakmicu na ‘malo’ golova i zasluženo slavili.

Domaćini pravo raspoloženog igrača i nisu imali, a predvodio ih je Ferdo Mikulić s četiri gola, dok su kod gostiju od ostalih bolji bili Anthony Jurman i Bruno Derossi sa po sedam ‘komada’.


OMIŠ – Dvorana Ribnjak – PRVA HRL JUG – 5. KOLO
SUCI: Dražen Anušić (Primorski Dolac) i Dubravko Vukovac (Split)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RUDAR LABIN 22:25 (8:11)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Jakelić H. 2, Topić 1(1), Bočkaj 3, Kaštelančić M. 1, Kutleša 2, Grgat 2, Vukasović, Mikulić 4, Pocrnja 3 (2), Jakelić B. 2, Varvodić, Zebić, Milinović

Sedmerci: 3/4, Isključenja: 8 minuta (Kutleša 4, Kaštelančić M. 2, Pocrnja 2)

Trener: Marko Galiot

RUDAR: Štucin 2, Derossi 7, Vozila, Dželili, Štingl, Bučaj 2, Jurman 7, Hrvatin, Kostić 5, Jelušić 2

Sedmerci: 0/2, Isključenja: 8 minuta (Jurman 4, Štucin 2, Kostić 2)