Home LABIN Labin - ostalo Alen Vitasović ima novu super pjesmu – u spotu su okupljene...

[VIDEO] Alen Vitasović ima novu super pjesmu – u spotu su okupljene neke najveće istarske glazbene ikone

Apsolutni kralj istarske glazbe Alen Vitasović izdao je novu pjesmu – „Vrime je za doma poć“. U spotu je okupio vesele duše i žive legende istarske glazbe kao što su Dražen Turina – Šajeta, Elio Pisak i Edi Maružin iz Gustafa.

Ponukani letargijom i lošim vibracijama koje vladaju tijekom nezahvalne i svima iscrpljujuće 2020. godine koja je rezultirala velikim posljedicama i na glazbenoj sceni, ova vrhunska četvorka odlučila je zaokrenuti cijelu priču u pozitivu zaputivši se u selo Kremenje kraj Momjana gdje su ih u konobi Pjero ugostili vrsni domaćini Pjero i Kijo Jelovac.

Nije trebalo dugo da neponovljiva ekipa upravo u ovakvom opuštenom ambijentu  popraćenom neizostavnim istarskim specijalitetima, domaćim sirom i pršutom, janjetinom ispod peke i malvazijom, druženje protegne kroz čitavu noć, pa sve do ranih jutarnjih sati.

Naravno, pritom su se držali strogih naputaka glavne poruke pjesme: “Ako sad ne pojden doma, ako sad ne partin spat, ki će jutro poć na delo, ki će živega me stat; Ma kako ću partit doma, ma kako da pojden spat, kad je lipo i prelipo, z vami cilu noć kantat”.

Singl “Vrime je za doma poć” skladao je Marko Tomasović, stihove je napisao Robert Pilepić, dok je aranžman djelo Saše Valenčića. Scenarij, režiju, video produkciju te color grading potpisuje Luka Brgić (B.Music&Production) dok je titula camera&drone operatera pripala Danielu Cerinu iz AERIAL Production.

Alen Vitasović glazbom se bavi preko 40 godina (s pet godina je počeo svirati harmoniku i krenuo nastupati s ocem), s 12 godina osniva svoj prvi glazbeni sastav LADA, uči svirati brojne druge instrumente, dok 1993. započinje samostalnu pjevačku karijeru hitom “Ne moren bez nje”, uz kasnije brojne uspješnice i suradnje te brojne koncerte.

U moru Alenovih postignuća vrijedi istaknuti i podatak da je 1997. godine odlukom predsjednika Republike Hrvatske, dobio Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. Od recentnijih uspjeha spomenut ćemo i Alenov duet s Božidarkom Matíjom Čerinom na ovogodišnjem natjecanju Dora s energičnom i modernom etno pjesmom “Da se ne zatare”, koju je publika glasovima smjestila na visoko 4. mjesto ukupnog poretka njima najupečatljivijih nastupa na Dori.