Home SPORT Nogomet Moris Jurkota: “Vidljiva je razlika između Treće i Druge ŽNL!”

Moris Jurkota: “Vidljiva je razlika između Treće i Druge ŽNL!”

Vineška Iskra ponovno je na vrhu Druge ŽNL, tko zna po koji put u proteklih desetak godina. Tim povodom porazgovarali smo s njihovim velikim pojačanjem koji je iz Cementa stigao minulog ljeta “kod Pripremnice”, Morisom Jurkotom.

Vratar ozbiljnih radnih navika i kvaliteta objašnjava na početku razliku u ligama: “Koliko sam vidio, razlika je zaista velika, viši nivo fizičke spreme, inidividualne kvalitete i taktičke pripremljenosti momčadi je dosta vidljiva u odnosu na Treću ŽNL.”

Polusezona je odigrana na visokom nivou, a Jurkota je bio odličan na vineškom golu.

“Da, dobro smo odradili ovu polusezonu, meni jedna od najboljih u karijeri, po meni najbolju utakmicu smo odigrali odmah u prvom kolu pobijedivši 3:1 na Kunfinu kod Mladosti iz Rovinjskog Sela, možda i najveće favorite za osvajanje lige.”

No, nije svaka utakmica ista…”Da, ova u Dajli bila je najslabija, protiv posljednjeg na ljestvici smo samo remizirali 2:2, mislim da smo to trebali dobiti, ali uz previše opušten ulazak u utakmicu, promašene prilike i fenomenalni dan domaćeg vratara i nekih igrača, jednostavno, nije moglo bolje završiti.”

Kažu da je teško na vrh doći, a još teže tamo ostati: “Mi možemo još bolje, ali prvenstvo je dugo i svaka utakmica je teška na svoj način. Važno će biti kako uđemo u nastavak sezone i kako odigramo protiv Mladosti koja nam je po meni najveći konkurent za naslov.”

Podsjetimo, Iskra je na čelu Druge ŽNL s 26 bodova iz 11 utakmica, a Mladost iz Rovinjskog Sela ima 20, ali i utakmicu manje. Na trećem mjestu je supetarski Puris s 18 bodova iz 11 susreta. Od ostalih predstavnika s Labinštine, Plomin i Polet imaju po 11 bodova te se nalaze na 11. i 12. mjestu u konkurenciji 14 klubova.