Home SPORT Boćanje Na Labinštini se u boćarskim ligama natječe čak 16 klubova, Rašani najzadovoljniji...

Na Labinštini se u boćarskim ligama natječe čak 16 klubova, Rašani najzadovoljniji dočekuju proljeće

Zoran Radić, Mario Brezac i Igor Radić, članovi BK Raša

Puno pišemo o nogometu, puno i o rukometu, ali na Labinštini se još jedan sport igra u velikom opsegu. Naravno, riječ je o boćanju, a trenutno od Pićna do Raše postoji čak 16 klubova, točnije selekcija jer tu ubrajamo dvije selekcije BK Labin.

Upravo taj, najviši muški labinski predstavnik, BK Labin, igra u Drugoj HBL Sjever gdje je nakon sedam kola pozicioniran na odličnom četvrtom mjestu u konkurenciji od deset klubova. Labinjani predvođeni Santorom, Ilićem, Ivančićem i ostalim “majstorima joga” mirno plove drugoligaškim društvom.

Boćarice igraju u HŽBL te su trenutno na diobi prvog mjesta s tri pobjede iz isto toliko susreta. Nives Jelovica je standardno gotovo nepobjediva, a mlada Komižanka Ria Vojković promiče se u prvo ime ekipe te je dosad sve svoje protivnice pobijedila bez većih poteškoća.

U Prvoj A Istarskoj ligi Labinština ima dva predstavnika. Kršanci su na sedmom mjestu od devet klubova te je realno očekivati da izbore ostanak u toj ligi jer su im porazi tijesni, a pred njima je još puno susreta. Na prvom mjestu, s čak šest bodova prednosti su Rašani, ostvarili su maksimalnih sedam pobjeda za mirnu zimu. 

Igor Radić i Mario Brezac u sjajnoj su formi, što je bilo posebno važno u derbiju protiv Sošića za koje igra i nekadašnji hrvatski reprezentativac, europski prvak i svjetski viceprvak u disciplini pojedinačno klasično, te europski viceprvak u štafetnom izbijanju Dražen Puniš, inače i aktualni predsjednik IBS-a.

U Prvoj B Istarskoj ligi nažalost Labinština nema predstavnika, a u Drugoj IBL Jug čak dva, i to na vrhu. Stepčići i Potpićan imaju po 16 bodova i čini se da će se baš između njih tražiti prvak. Potpićance predvodi maestralni Andrej Buršić, a Stepčiće dojučerašnji drugoligaš Hidajet Ismić i Pejo Radovac.

U Trećoj IBL Jug igraju Jurazini (13 bodova), Rudar (12), Jedinstvo (7) i Polet (3) u ligi od šest klubova, a s njima su još vodeći Marići (15) i Puris (3). Postoji i Liga Labinštine u kojoj se natječe šest klubova, a vodeća je Vetva iz Županića s 13 bodova, nakon čega slijede Tupljak s deset, Eržišće sa sedam, Štrmac i Učka imaju po šest, a Šušnjevica je na jednom osvojenom bodu nakon pet kola. Boćarska natjecanja nastavljaju se na proljeće.