Home LABIN Novi set mjera: gradski prostori za 0 kn i oslobađanje plaćanja komunalne...

Novi set mjera: gradski prostori za 0 kn i oslobađanje plaćanja komunalne naknade

Na nedavno održanoj, 42. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina donesen je novi set mjera pomoći labinskom gospodarstvu. Radi se o već šestom i sedmom setu mjera, odnosno donesenim odlukama kojima se nastoji pomoći onima koje je ova kriza uzrokovana koronavirusom najviše pogodila.

Podsjetimo, Labin je u proteklim mjesecima donosio mjere poput potpora za kupnju grijalica, oslobađanja od plaćanja poreza na korištenje javnih površina, odgode i oslobađanja plaćanja komunalne naknade, odgodi plaćanja naknade za koncesijska odobrenja, potpora za nabavu dezinfekcijskih sredstava i slično.

Svim dosad donesenim mjerama pomoglo se lokalnom gospodarstvu da lakše prebrodi krizu, a sada su donesene i dvije nove mjere kojima se svi poduzetnici s područja Grada Labina, zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Labina, a koji su obuhvaćeni mjerama obustave rada i obavljanja djelatnosti propisanih Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u potpunosti oslobađaju obveze plaćanja zakupnine za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Grada Labina od 01. prosinca 2020. pa nadalje za razdoblje u kojem je obustavljen rad i obavljanje djelatnosti.

Jednako tako, za razdoblje trajanja mjera zabrane obavljanja djelatnosti, obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe obavljanju poslovne djelatnosti, a na koje se mjere zabrane obavljanja djelatnosti odnose, donesenom odlukom oslobađaju se plaćanja računa za komunalnu naknadu za mjesec prosinac pa nadalje za razdoblje u kojem je obustavljen rad i obavljanje djelatnosti.

Gradonačelnik Valter Glavičić tom je prilikom istaknuo i kako ovo nisu jedine dodatne mjere koje će Grad provesti već će odmah nakon Nove godine po stupanju novog Proračuna na snagu kroz Odjel za gospodarstvo ići i dodatna, osma mjera pomoći za sve korisnike gradskih terasa.