Home OPĆINE Sveta Nedelja Održana sjednica nedešćanskog Vijeća, prošireno djelovanje komunalnog gospodarstva

Održana sjednica nedešćanskog Vijeća, prošireno djelovanje komunalnog gospodarstva

U srijedu 09. prosinca 2020. godine održana je elektronska sjednica Općinskog vijeća Općine Sveta Nedelja na kojoj su usvojene sve točke dnevnog reda. Odlukom o određivanju djelatnosti koje se smatraju komunalnim djelatnostima određene su dodatne djelatnosti kojima se uređuje komunalno gospodarstvo povrh onih određenih Zakonom o komunalnom gospodarstvu.

To su provođenje mjera obvezatne dezinsekcije, dezinfekcije i deratizacije; sakupljanje napuštenih ili izgubljenih životinja i njihovo zbrinjavanje te sakupljanje i zbrinjavanje lešina životinja i ostalih nusproizvoda s javnih površina; prigodno ukrašavanje naselja.

Usvojena Odluka o privremenoj zabrani izvođenja radova na području Općine Sveta Nedelja u 2021. godini odnosi se na privremenu zabranu izvođenja građevinskih radova u razdoblju od 01. srpnja do 31. kolovoza 2021. godine. Zaključkom su vijećnici prihvatili Prijedlog Sporazuma o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Labin kojim se isti usklađuje sa novom zakonskom regulativom.

Na sjednici je Zamjenica Općinskog načelnika koja obnaša dužnost Općinskog načelnika Irene Franković izvijestila da će se božićni bonovi korisnicima dostaviti poštom, dok će se dječji poklon paketi podijeliti djeci u školama i vrtićima, odnosno u općinskoj zgradi predškolcima koji nisu u vrtiću ili jaslicama.