Home CRNA KRONIKA “Oštarije su nan zaprli”, ali jednog Umažanina to nije spriječilo da “napuše”...

“Oštarije su nan zaprli”, ali jednog Umažanina to nije spriječilo da “napuše” 2,5 promila

Tijekom proteklog vikenda, od 11. do 13. prosinca 2020. godine, na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede. Utjecaj alkohola evidentiran je u dvije prometne nesreće.Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 472 vozača te su iz prometa isključili 25 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 197 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 77 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 19 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 18 prekršaja
  • ostali prekršaji – 65 prekršaja

Umaška je policija u nedjelju, 13. prosinca oko 10.10 sati, u Ulici Josipa Broza Tita u Novigradu zaustavila automobil Ford, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.52 promila upravljao 40-godišnjak, kojem je vozačka dozvola istekla još prije godinu dana.

Policijski službenici uhitili su vozača i priveli ga u policijsku postaju, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.