Home CRNA KRONIKA Policajci uspjeli privesti mladića koji kao da je želio skupiti što više...

Policajci uspjeli privesti mladića koji kao da je želio skupiti što više prijestupa!

Policijski službenici su petak oko 00.10 sati, nedaleko raskrižja državne ceste DC 75 i Novigradske ulice, uočili automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je upravljao  22-godišnjak, koji se bez upaljenih svjetala uključio na državnu cestu D75 i skrenuo u Novigradsku ulicu.

U trenutku kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti, vozač se oglušio na svjetlosne i zvučne signale te je povećao brzinu kretanja u pravcu Ulica Moela, Pozioi i Ulice Olge Ban. Dolaskom u Mlinsku ulicu, vozač se zaustavio te je provjerom utvrđeno da upravlja automobilom, iako mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neodazivanja izvanrednom liječničkom pregledu te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Osim toga, vozač za vrijeme vožnje nije imao upaljena svjetla, nije koristio sigurnosni pojas, niti je kod sebe imao prometnu dozvolu i odbio je alkotestiranje. U trenutku kada je 22-godišnjaku priopćeno da je uhićen, pokušao je pobjeći te je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policijske postaje.

Protiv mladića se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog.