Home KULTURA Glazba Predodređeno za hit – Alen Vitasović objavio pjesmu “Oštarije su mi zaprli”

Predodređeno za hit – Alen Vitasović objavio pjesmu “Oštarije su mi zaprli”

Alen Vitasović, legendarni istarski pjevač, objavio je novu pjesmu u suradnji s Marcom Grabberom i Ivanom Arnoldom. Istarski trio zajedničkim snagama izbacuje pjesmu “Oštarije su mi zaprli”, prigodnu pjesmu za novonastalo stanje u državi te svojevrsnu odu zatvorenim birtijama, to jest “oštarijama”.

Poznavajući život i sudbinu najpoznatijeg istarskog glazbenika, ovo je samo još jedan dokaz nevjerojatne iskrenosti koju odašilje, a zbog koje je i ostvario sjajnu karijeru. Podsjetimo, kao inspiracija za ovu pjesmu je objavljeni video u “prvom korona lockdownu” kada je Alen tužno objasnio kako su mu (ali i svima nama) zatvorili “oštarije”.

Tekst za pjesmu “Oštarije su mi zaprli” potpisuju Vitasović, Grabber i Arnold, dok iza glazbe stoje Grabber i Arnold. Na novom singlu gostuje i poznati slovenski gitarist Robert Pikl (Manouche, Magnifico…) te maestro Krešimir Tomec (Cubismo, Vještice…) na basu i mandolinama. Pjesma je snimljena u Orbanićima, a miksana i masterirana u Ljubljani. 

Spot je snimljen na potezu između istarskih sela Orbanići i Juršići, a snimila ga je NuNu Production ekipa iz Pule na čelu s Danijelom Bartolićem i Marijanom Banko.