Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine Crippaconcept i CR Abitare, talijanski proizvođači mobilnih kućica sa sjedištem u Labinu:...

Crippaconcept i CR Abitare, talijanski proizvođači mobilnih kućica sa sjedištem u Labinu: “Želimo od srca pružiti podršku stanovništvu Petrinje”

„Tragedija koja je proteklih dana zadesila Petrinju noseći sa sobom ljudske žrtve, razaranje i goleme poteškoće, ostavila nas je bez riječi“, javljaju iz labinske tvrtke CR Abitare.

„Vlada, lokalna uprava, Kamping udruženje Hrvatske, te naši hrvatski suradnici odmah su se aktivirali kako bi se omogućilo ugroženim obiteljima čim prije osigurati što im je najneophodnije, a pogotovo onima koji su ostali bez svojih domova.

Sada tim ljudima treba sve i u ovom trenutku se mora hitno nešto poduzeti. U ovoj situaciji spremni smo dati svoj doprinos: Crippaconcept i CR Abitare organizirali su dostavu mobilnih kućica hrvatskim građanima iz područja pogođenog potresom Petrinja, Sisak i Glina, te u kratkom vremenu omogućili sklonište onima kojima je to najpotrebnije u ovim teškim vremenima. S tim ciljem nastojati ćemo uključiti i sve naše kupce iz Hrvatske i Italije“, stoji u javljanju talijanske tvrtke sa sjedištem na Štrmcu.

„U ovom teškom trenutku imamo priliku i potrebu pomoći zajednicama Petrinja, Glina i Sisak, lokalnim samoupravama, kao i Kamping Udruženju Hrvatske KUH i Hrvatskoj udruzi Turizma HUT-a uz koje nas vežu dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo. Ovom prilikom se zahvaljujemo unaprijed Hrvatskom ministarstvu turizma koje je prepoznalo mogućnost da mobilne kućice koje proizvodimo, budu jedan od načina brzog rješavanja postojeće situacije. Sretni smo da možemo dati svoj doprinos i da su mobilne kućice jedan od načina kojim se može dati rješnje i pomoć u katastrofama ove vrste.

Nemamo mogućnost donacije specijalnih smještajnih jedinica za vrijeme potresa, ali mobilne kućice garantiraju sigurnost i udobnost svim ugroženim od potresa u trenutku nužde, čak i u zimskim uvjetima.

Slanje mobilnih kućica organizirano je direknto od strane naših suradnika u Hrvatskoj u suradnji s Adrianom Palmanom iz Kamping udruženja Hrvatske KUH, Veljkom Ostojić iz Hrvatske udruge Turizma HUT-a i Stožerom civilne zaštie koji će se pobrinuti da mobilne kućice budu isporučene građanima pogođenim ovom strašnom tragedijom“, poručio je Sergio Redaelli, direktor Crippaconcepta i CR Abitare.