Home ISTRA Sport IS Fausto Budicin nasmijao pa zaštitio novinare: “Razina kritike će ovisiti o našim...

Fausto Budicin nasmijao pa zaštitio novinare: “Razina kritike će ovisiti o našim predstavama”

Danas je u prostorijama press centra stadiona Aldo Drosine održana konferencija za medije povodom sutrašnje utakmice s Goricom. Trener Fausto Budicin simpatično je nasmijao okupljene na samom početku.

Naime, kako zbog tehničkih problema novinari nisu najbolje čuli što je rekao u uvodu, glasnije je na kraju dodao „očito mi nije suđena komunikacija s novinarom“, aludiravši na situaciju s kraja godine kad su iz kluba poručili da žele osigurati mir svom treneru te da će za izjave biti raspoloživ na pripremama.

Inače, na pitanje o medijima i o tome šire li previše negativu te odmažu li im ili pomažu, trener Budicin reagirao je daleko racionalnije od nekih u klubu: „Ne mogu utjecati na ono što pišu novinari. Mogu samo pokušati biti najbolji mogući u onome što radim. Tako i igrači moraju shvatiti da će razina kritike ovisiti o našoj predstavi na terenu. Mislim da svi imamo zajednički cilj, a to su što bolji rezultati i bodovi. Nitko nije trenutno zadovoljan stanjem, ni igrači, ni mediji, ni navijači ni treneri, ali na nama je da pokušamo to pokrenuti na bolje te natjeramo medije da nam budu vjetar u leđa, a ne odmoć.“

O samoj utakmici nešto kasnije, a pomalo je simptomatično i govori o atmosferi u Puli i Istri da su na današnjoj konferenciji bili prisutna samo tri novinara. Podsjetimo, sutra je pred Istrom 1961 izrazito važna utakmica, ali i početak polusezone koja o mnogo tome odlučuje.