Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine Istarska županija dodjeljuje 2,3 milijuna kuna za projekte iz poljoprivrede

Istarska županija dodjeljuje 2,3 milijuna kuna za projekte iz poljoprivrede

Istarska županija, putem Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo raspisala je Javni poziv za financiranje projekata/programa udruga u okviru javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva Istarske županije za 2021. godinu. Za tu je svrhu u županijskom proračunu osigurano ukupno 2.360.000,00 kuna. Najniži iznos koji se može dobiti je 1.000,00 kuna, a najviši 400.000,00 kuna.

Poziv je namijenjen udrugama čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti, koje su programski usmjerene na rad u poljoprivredi, šumarstvu, lovstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu na području Istarske županije, a prvenstveno one čiji su projekti/programi i aktivnosti usklađeni sa Županijskom razvojnom strategijom i ostalim strateškim programima Istarske županije.

Pozivom su definirana prioritetna područja poput organizacije manifestacija i učešće na manifestacijama iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva; unapređenja proizvodnje autohtonih i izvornih proizvoda s oznakom kvalitete te autohtonih pasmina uključujući i proizvode na bazi divljači, autohtonih kultivara te unapređenja ekološke i integrirane poljoprivrede i pčelarstva te primjena novih tehnologija u poljoprivredi; unapređenja lovstva, razvojnih programa u sektoru lovstva, te koordinacije lovozakupnika zajedničkih lovišta itd.

Rok za podnošenje prijava je 3. veljače 2021. godine. Cjeloviti tekst Natječaja, kao i potrebni prijavni obrasci dostupni su na službenim mrežnim stranicama Istarske županije (rubrika Natječaji).