Home SPORT Atletika IstraTrek se vraća u Labin, prijave su otvorene!

IstraTrek se vraća u Labin, prijave su otvorene!

Ove godine, na rasporedu je 16. po redu IstraTrek. Sportski događaj velike tradicije ovog će se puta održati u Labinu, 06. ožujka 2021. godine.

“Albina, maskota IstraTreka, je opet stavila rudarski šljem i to s dobrim razlogom jer je 2021. godina u kojoj obilježavamo stotu obljetnicu Labinske republike, prvog antifašističkog ustanka na svijetu. Premda nikad nije proglašena, Labinska republika ostavila je neizbrisive tragove na Labinštini, a imala je i mnogo širi odjek. Obilježavanje Labinske republike naša je obveza spram poštivanja vlastitog identiteta te očuvanja rudarskog naslijeđa koje je značajno obilježilo 20. stoljeće Labinštine”, poručili su iz SRK Albe.

Kao i svake godine, za vas su organizatori pripremili pregršt događanja, treking utrku s tri staze različitih dužina u sklopu Istarskog Treking Kupa te Canicross utrku u sklopu Hrvatske Canicross Trail Lige. Podsjetimo, IstraTrek je manifestacija koja je krenula iz Labina, ali je tijekom godina pohodila i Buzet, Barban, Boljun, Gračišće, Motovun, Pazin i Žminj.

Prijave su otvorene i moguće su OVDJE.