Home ISTRA Sport IS NAJAVA SUSRETA PROTIV GORICE | Budicin: “Sve se vidi, sve se zna,...

NAJAVA SUSRETA PROTIV GORICE | Budicin: “Sve se vidi, sve se zna, ali mi možemo biti bolji nego prije, to nam je obaveza”

Istra 1961 sutra s početkom u 16 sati igra zaostalu utakmicu 14. kola Prve HNL protiv Gorice, druge najuspješnije momčadi u HNL-u u jesenskoj polusezoni.

Utakmicu na stadionu Aldo Drosina sudit će Ivan Vučković, a pomagat će mu Ivica Modrić i Dejan Vuković dok je četvrti sudac Ante Čuljak, a sva četvorica su iz grada u kojem stoluje Milan Bandić. VAR sudac bit će Ivan Bebek iz Rijeke, a delegat Siniša Premužaj iz Varaždina.

„Puni su elana i motiva ostvariti povijesni rezultat za njihov klub. Respektiramo svakog protivnika pa i njih, ali igramo doma i trebalo bi nam to dati dodatno samopouzdanje. Nadam se da ćemo sutra pokazati pravo lice i ono što smo isprobavali kroz ovaj mini period“, rekao je na početku trener Fausto Budicin.

Nakon toga upoznao je javnost o tome kako Lučić izlazi iz samoizolacije, a da bi Bosančić trebao početi trenirati početkom sljedećeg tjedna. Napadač Guzina prima terapiju za upalu zgloba te sutra i njega sigurno neće biti, ali je dobra vijest da bi mladi Šutalo mogao igrati, odnosno biti će u konkurenciji za utakmicu.

Vrlo se kratko osvrnuo i na kolegu Oreščanina te Goricu u globalu: „Ne poznajem ga osobno, ali čuo sam dobre stvari o njemu. Hajduk je pod njim dobro igrao i smatram da je pametna osoba. Kad nešto dobro funkcionira, ne vidim zašto bi nešto mijenjao“, rekao je Budicin aludiravši na sjajnu polusezonu Turopoljaca.

Pokojni Otto Barić uvijek je govorio da mu nedostaju dva igrača za bolji rezultat, a na našem se portalu moglo pročitati i „oštrije“ mišljenje kad su u pitanju aktualne potrebe Istre 1961. Trener Budicin na to je odgovorio:

„Trenutno imamo čak i preveliki broj igrača. Rekao sam, svaki klub gleda kako će poboljšat svoju igračku sliku, nismo ni mi iznimka. Ponekad ta priča dekoncentrira postojeći kadar, a nemamo vremena za plakanje i kukanje, imamo što imamo…Mislim da ti igrači, skupa sa mnom, možemo biti bolji nego što smo bili prije i to nam je obaveza. Ja ne mogu utjecati na te stvari, sve se zna, sve se vidi, ali ne želim da igrači to shvate kao alibi. Moraju znati da moraju pokazati pravo lice, ono što pokazuju kroz treninge, jer samo o nama ovisi kakav ćemo rezultat imati.“

„Atmosfera je stvarno dobra. Odradili smo pripreme odlično, a sada to trebamo pokazati na terenu. Prva utakmica nam puno znači. Fokusirani smo i moramo biti na 300%, nemamo nikakvih alibija. Idemo na pobjedu, na tri boda i tako ćemo se postaviti“, rekao je Blagojević nakon toga koji je također prije toga nasmijao novinare jer je, nakon što se ispričao glasnogovornici, igru protiv Međimurja, usporedio s jednim reproduktivnim organom.


Standings provided by SofaScore LiveScore