Home LABIN prepoBOOKe | Jangela Sušac – Budimir: “Moje tri knjige ravno iz rukava”

prepoBOOKe | Jangela Sušac – Budimir: “Moje tri knjige ravno iz rukava”

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Svi znaju da je najteže biti sažet, a reći sve. Pogotovo kad u kratko vrijeme valja prokopati po svojim sjećanjima i ekstrahirati ona koja ostaju duže upamćena.

Ona je to više nego uspješno učinila. Gošća ovih PrepoBooka je Jangela Sušac – Budimir, profesorica hrvatskog jezika u labinskoj osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar” koju smo ulovili između svih obveza pripremanja online nastave. Što čitati i koje su njene preporuke, pročitajte u nastavku.

“Prva knjiga koju bih preporučila je knjiga naziva “Vrijeme za tišinu” britanskog književnika Patricka Leigha Fermora. Razlog? Zato jer je ovo putovanje više putovanje po prostorima duše i svog unutarnjega svijeta i pokazuje kako su katkad samoća i tišina toliko potrebne kako bi čovjek mogao čuti sebe.

Sljedeća knjiga je “Kolos iz Maroussija” Henryja Millera. Knjiga je to koja opisuje potragu za ljepotom čak i kad je skrivena u duhovnoj krizi i opasnim vremenima.

Naposljetku, simpatična knjiga Marka Haddona “Neobičan događaj sa psom u noći”. Preporučujem ju jer s puno osjećaja i vrlo zabavno dočarava jednog neobičnog junaka koji živi u ovom našem svijetu s kojim zapravo i nema doticaja.”